Siirry pääsisältöön

Maauimalaan klo 6.30... lasten kanssa :D

Tänään on vihdoin ollut se päivä, kun olen ehtinyt nauttia teekupposesta (no kolmesta) rauhassa ja hiljaisuudessa (jostain syystä pihaa tekevätkin tyypit loistivat tänä aamuna poissaolollaan). Samalla puuhailin kaikkia pieniä asioita, jotta koti alkaisi näyttää edes pikkaisen enemmän kodilta kuin muuttokaaokselta.

Maanantaina aamu kului istuessa lähijunassa, jotta pääsin keskustaan talkoilemaan. Trumputinin tai ihan muista syistä johtuen (mene ja tiedä) oli himpan verran haastavaa päästä julkisilla liikenteeseen. Pääsin kuitenkin. Tosin omalla autolla liikenne olisi ollut sujuvampaa ja parkkitilojakin näytti aamulla olevan runsaasti joka paikassa (ilmeisesti ihmiset oikeasti välttelivät keskustaa). Ei siis teehetkeä.
Tiistaiaamuna suuntasin otsikon mukaisesti lasten kera maauimalan klo 6.30...  Tämä lähti täysin alamittaisten omasta ehdotuksesta (tai no yhden, mutta se sai nopeasti muut puolelleen) ja niin ne itse oma-aloitteisesti (omilla herätyksillään) heräsivät klo 5.30.  Aamupalajutut pakattiin kylmälaukkuun ja sitten autolla Leppävaaran. Maauimala oli auennut klo 6.00 ja emme todellakaan olleet ensimmäisinä paikalla. Paikalla oli nimittäin vähintään 30 eläkeikäistä vesijuoksemassa, joten sinne sekaan en kyllä itse mahtunut. Lasten altaassa (ja uimaradoillakin kyllä) sen sijaan oli tilaa vaikka muille jakaa.  Uitiin ja syötiin eväitä. Oli niin lämmintä, että altaan ulkopuolellakin tarkeni kevyesti. Klo 7.30 saapuivat seuraavat lapsiperheet ja klo 8.30 altaassa alkoikin olla aika paljon väkeä. Klo 9.30 lasten allas suorastaan kuhisi. Samoin kaikki altaan ulkopuoliset paikat alkoivat olla täynnä ja meteli oli jotain aivan muuta kuin klo 6.30... En yhtään ihmettele eläkeläisiä, varhainen aamu oli nimittäin selkeästi parasta aikaa.  Alamittaisetkin olivat sen verran tyytyväisiä, että ovat kuulemma valmiit toistamaan tämän operaation. Ja kerrottakoon vielä, että alamittaiset ovat nykyään 10v, 12v ja 14v.
Mutta tänään. Tänään ehdin juoda teetä. Ehdin antaa aivoille aikaa ajatella. Ehdin olla ja ottaa rennosti. Ja tänään ehdin myös käydä illalla yhden alamittaisen kanssa jäätelöllä. Helsingin jäätelötehtaan appelsiinijäätelö on ehkä paras tötterö, jonka keksin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr