Siirry pääsisältöön

Mökkirentoutuminen

Tämän kesän rentouttavimmat päivät osuivat sopivasti loman loppupuolelle. Tällä energialatauksella jaksaa hyvin aloittaa työt reilun viikon päästä. Tänä vuonna rentoutusjakso tuli hieman yllättäen mökillä (edelleenkään mökkeily ei ole mulle luonnollisinta). Palasimme kolmatta kertaa samaan mökkiympäristöön, joten kaikki oli tuttua. Tiedossa oli jo parhaat retkipaikat, saunavuorojen varaus, pelastusliivien sijainnit ja rentouttavimmat äänimaisemat. 
Neljän lomapäivän aikana luin, luin ja luin. Ja myös uin vähintään kerran päivässä (parhaimmillaan kolmesti). Paluu nuoruuteen. Etukäteen olin varannut itselleni oikeuden lukea niin paljon kuin haluan ja se onnistui :). Luin nurmikolla, puutarhatuolissa, kalliolla, hiekkarannalla, kosken äärellä. Aamulla hiivin muiden vielä nukkuessa juomaan nurmikolle teetä + lukemaan kirjaa. Illalla viimeisenä luin vielä vähän. Aivan parasta.
Ja tänä vuonna osui ensimmäisen kerran mökkeilyhistoriassani myös säät kohdalleen. Kertaakaan kukaan ei laittanut pitkiä housuja jalkaan tai tarvinnut takkia. Söimme lähes kaikki ateriat ulkona (kerran oli liian kuuma) ja kaikkialla vain oli kertakaikkisen lämmintä. Myös vesi niin joessa kuin järvessä oli lämmintä. 
Aivan järisyttävän rentouttavat 4 päivää takana. Niin rentouttavat, että nyt kotimaisemiin palattua on vaikea edelleen hahmottaa viikonpäiviä. Ei se mitään, vielä voi reilun viikon sekoilla ennen kuin tarvitsee olla kartalla :)

Kuvissa esiintyvät kirjat ovat osa mökkilukemistoani. Otin mökille mukaan 7 Viveca Stenin dekkaria. Yhden olinkin lukenut jo aiemmin, yksi jäi vielä lukematta ja yhden viimestelin kotona. Loput neljä luin mökillä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…