Siirry pääsisältöön

Muuton tunnelmat

18 vuorokautta ennen muuttoa
Ullakon tavarat pakattu kavereilta lainassa oleviin muuttolaatikoihin. Alakerta alkaa näyttää muuttokaaokselta. Lainalaatikot tilattu. Muuttoauto varattu. Myös muuttoapurit ovat löytyneet.

5 vuorokautta ennen muuttoa
Viimeinen lomapäivä Tallinnassa. Vähän hirvittää tuleva pakkausrumba. Toisaalta vielä aika rennoissa tunnelmissa.

4 vuorokautta ennen muuttoa
Lainalaatikot tulivat. Oma piharoskis tyhjennetään huomenna viimeistä kertaa. Tänään onkin käyty läpi kaikki keittiön kaapit ja yritetty löytää ne roskiin menevät asiat. Tämän ansiosta keittiö onkin melkein kokonaan pakattu. Muuttolaatikkopino estää jo valon tulemisen keittiöön.
Kävimme katsomassa asunnon, joka on jo melkein valmis (pitäisi kuulemma olla lauantaina muuttovalmis). Mittasimme pari strategista paikkaa ja laitoimme jälleen Facebookin Ikea-kirppikseen pari huonekalua myyntiin. Nouto sovittuna ylihuomiselle.
3 vuorokautta ennen muuttoa
Hassut asiat tuottavat haasteita. Kuten se, ettei seinäkello ole siinä, missä se on viimeiset 3 vuotta ollut. Yllättävän usein tulee katsottua kelloa. Tai no yritettyä katsoa kelloa.
Muuton ansiosta järjestelin omat "kirjoitustavarani". Nämä sisältävät postikortteja, valokuvia, osoitekirjan, joulukorttikirjan, teippejä, värikyniä, kirjekuoria jne. Niille on ollut jo puoli vuotta järkevä paikka, mutta jotenkin ovat seilanneet silti ympäri taloa. Nyt kaikki ovat kyniä lukuunottamatta yhdessä paikassa omissa lipaston laatikoissaan (lipaston laatikot menivät siis sellaisinaan muuttolaatikoihin, muuten tässä ei olisi ollut mitään järkeä).
Illalla irroittautuminen muutosta ja ystävän kanssa kaupungilla kesästä nauttimista. Illalla vielä harkinnan jälkeen pari hyllyä myyntiin.

2 vuorokautta ennen muuttoa
Myynnissä olleita tavaroita haettu pois. Muuttolaatikot täyttyvät. Sauna, kylppäri ja yksi makkari on jo siivottu valmiiksi. Käytiin myös appiukkoa tervehtimässä sekä ostamassa mansikoita 5 kg (ja toki ne piti vielä perata, pussittaa ja pakastaakin :))
1 vuorokausi ennen muuttoa
105 muuttolaatikkoa pakattu. 105! Yleensä yksi muuttolaatikko vastaa yhtä neliömetriä. Tällä logiikalla meillä on 35 laatikkoa liikaa. Jätte kiva. Voi olla, että pitää vielä karsia tätä tavaramäärää sitten uudessa kodissa. Toki myönnettäköön, ettei laatikoita oo pakattu mitenkään yltiötiiviisti. Ehkä toivoa siis on.  Illalla ehdittiin vielä kilistellä hääpäivän kunniaksi vesilaseista skumpalla.  Illan mittaan alkoi hieman hiipiä jo haikeakin olo. Tässä talossa on juhlittu monet ihanat juhlat, nautittu ulkoilmasta ja eletty runsaalla tilalla. Olen tässä kaksi päivää aina ohimennen katsellut niittykukkapenkkiä jo etukäteisikävöiden.
Muuttopäivä
6 ihanaa ystävää ja muutto hoidettu 4 tunnissa. Ei ylläreitä, ei kaaosta.
Illalla koottiin sängyt, joista varsinkin parvisänkyyn meni aikaa kauan.

1 vuorokausi muuton jälkeen
Kaikki lainalaatikot (80kpl) tyhjennetty. Lisäksi 10 muuta muuttolaatikkoa tyhjennetty. Enää 15 seikkailee ympäri asuntoa + varastoa odotellessa erinäisiä hyllyratkaisuja varastotiloihin. Päivän lepohetki oli kaupassa käynti.

3 vuorokautta muuton jälkeen
Istun aamulla sängyllä juoden teetä. Ulkona sataa kaatamalla vettä, mutta ikkunasta näkyy ihana vihreys. Kaaos on edelleen suuri, mutta yllättäen tuo hirmuinen tavaramäärä on ruvennut löytämään kuitenkin paikkansa. Tosin 2 Ikea-kassillista kirpputoritavaraakin on löytynyt sekä mun että lasten varastoista. Ennen muuttoa myytiin liian isoja kalusteita ja nyt on hankittu uusia sopivampia kalusteita. Jossain vaiheessa elin siinä luulossa, että pärjäisimme ilman kirjahyllyä. 2 vuorokauden aikana tuli havaittua, että ei pärjätä. Kirjoja on edelleen aika paljon, vaikka ollaankin niitä rankalla kädellä karsittu.  Hip Hurraa! Tajusin juuri, että eilen sain siirrettyä yhdestä eteisen yläkaapista kirjat kirjahyllyyn, joten siellähän on tilaa, hmm vaikka kansioille. Lattiolla, tuoleilla, pöydillä seikkailee osoitteettomia tavaroita edelleen. Odottelemme sähkäriä käyväksi, jotta saisimme portaiden alapuolisen tilan oikeasti käyttöön.

Viimeiset kukkamuistot vanhasta kodista
5 vuorokautta muuton jälkeen.
Yksi huonekalu siirtyi vielä väliaikashengailuun ukin luo. Piano saatiin kaikista huolimatta mahtumaan uuteen kotiin. Varaston about 6 muuttolaatikkoa on vielä purkamatta, mutta yllätyksellisesti kaikista muista laatikoista lähes kaikki tavarat ovat löytäneet paikkansa. Muutto alkaa olla virallisesti ohi :)

Avaimet kohtuullisen järkevään muuttoon:
  • Kuorma-auto (jos ei mahdollista, niin pakettiauto)
  • Paljon hyviä muuttolaatikoita. Mieluummin liikaa kuin liian vähän. Mitä vähemmän epämääräistä kannettavaa, sitä parempi.
  • Ensimmäiseen muuttokuormaan viimeisenä huonekalut. Niin, että ne saadaan kannettua ainakin lähes oikeille paikoille ennen muuttolaatikoita.
  • Kohteessa yksi ihminen joka ei kanna, vaan kertoo minne mikäkin tavara laitetaan. Tämän toki kannattaa olla henkilö, jonka tavaroita muutetaan.
  • Laatikoiden laputtaminen molemmille puolille. Kuitenkin yksinkertaisesti. Meillä oli teipattu värilaput (ja siis aina 2 per laatikko, jotta ohjeistava tyyppi näkee varmasti mahdollisen lapun) niihin laatikoihin, jotka menivät yläkertaan. Ulkovarastoon menevissä oli pakkausteipit. Kaikki loput jäivät olohuoneeseen.
  • Selviytymiskori, joka nostetaan ensimmäisenä näkyvälle paikalle. Korista omien kokemuksieni mukaan kannattaa löytyä ainakin vessapaperia, käsisaippuaa, käsipyyhe, kyniä, muistilappuja, sakset, laastareita, kertakäyttömukeja, veitset (muuuttopizzoja varten). Lisäksi tarjolla on oltava kylmää juotavaa paljon, koska muuttaessa tulee yleensä aina hiki.
  • Ja sitten se aika. Mitä enemmän aikaa pakata, sitä helpompaa muutosta tulee. Muuttolaatikoiden purkaminen voi sen sijaan tapahtua nopeastikin, koska alussa kaikki tavarat eivät kuitenkaan löydä paikkaansa. Jos ne jemmautuvat muuttolaatikoiden sisään, eivät ne tule paikkaa löytämäänkään.
  • Niin ja tietenkin pitää muistaa huolehtia, että kohteessa on sähköt ja vesi kunnossa. Pimeässä vedettömässä paikassa on ikävä olla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj