Siirry pääsisältöön

Aasialainen nuudelisalaatti halloumilla

Tänä syksynä on tähän mennessä ollut kevyin työsyksy koko 11 vuoden työurallani (koputus puuhun). Ei omaa luokanvalvojaluokkaa = vähemmän stressiä, ei hirveästi ylitunteja = vähemmän stressiä, ei ylimääräisiä erityistehtäviä = vähemmän stressiä. Kerrassaan ihanaa. Tosin ensimmäisen ja viimeisen puuttuessa huomaa myös olevansa enemmän pihalla koulun arjesta. Se on kuitenkin pieni paha siitä, että tuntuu olevan aikaa a) suunnitella tunteja b) jutella ihmisten (niin oppilaiden kuin opettajien) kanssa töissä c) on enemmän vapaa-aikaa.

Vähentyneen stressin ja lisääntyneen vapaa-ajan myötä on ollut myös aikaa kokeilla uusia reseptejä. Tässä yksi, joka osui ja upposi talouden aikuisiin (alamittaisiin ei olla vielä testattu). Resepti on lähes  Saara Atulan ja Jenni Häyrisen Brunssikirjasta (on muuten mainio kirja, niin mainio, että hankimme sen omaksikin) kuitenkin muutamalla omalla muunnoksella.
Aasialainen nuudelisalaatti kera halloumin
n. 100g vermiselliriisinuudeleita
2 porkkanaa
0,5 kurkkua
2 kesäsipulia
Tuoretta korianteria
Tuoretta minttua
n.1 dl suolapähkinöitä
1 pkt halloumia

Kastike:
3 cm pala inkivääriä hienoksi raastettuna
1 punainen chili silputtuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
3 rkl limemehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä
2 tl sokeria (tai hunajaa)
2 rkl soijakastiketta

Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Viipaloi halloumi ja paista siivut kauniin ruskeiksi. Jätä jäähtymään. Kuori ja raasta porkkana, sekä pilko kurkku ohuiksi tikuiksi. Silppua tuoreet yrtit.  Keitä riisinuudelit pakkauksen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja pilko hieman (helpottaa syömistä). Sekoita riisinuudeli, kastike sekä muut salaatin ainekset. Itse tarjoilun halloumin erikseen ja jokainen otti sitä sopivaksi katsomansa määrän salaatin kaveriksi.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...