Tänä syksynä on tähän mennessä ollut kevyin työsyksy koko 11 vuoden työurallani (koputus puuhun). Ei omaa luokanvalvojaluokkaa = vähemmän stressiä, ei hirveästi ylitunteja = vähemmän stressiä, ei ylimääräisiä erityistehtäviä = vähemmän stressiä. Kerrassaan ihanaa. Tosin ensimmäisen ja viimeisen puuttuessa huomaa myös olevansa enemmän pihalla koulun arjesta. Se on kuitenkin pieni paha siitä, että tuntuu olevan aikaa a) suunnitella tunteja b) jutella ihmisten (niin oppilaiden kuin opettajien) kanssa töissä c) on enemmän vapaa-aikaa.
Vähentyneen stressin ja lisääntyneen vapaa-ajan myötä on ollut myös aikaa kokeilla uusia reseptejä. Tässä yksi, joka osui ja upposi talouden aikuisiin (alamittaisiin ei olla vielä testattu). Resepti on lähes Saara Atulan ja Jenni Häyrisen Brunssikirjasta (on muuten mainio kirja, niin mainio, että hankimme sen omaksikin) kuitenkin muutamalla omalla muunnoksella.
Aasialainen nuudelisalaatti kera halloumin
n. 100g vermiselliriisinuudeleita
2 porkkanaa
0,5 kurkkua
2 kesäsipulia
Tuoretta korianteria
Tuoretta minttua
n.1 dl suolapähkinöitä
1 pkt halloumia
Kastike:
3 cm pala inkivääriä hienoksi raastettuna
1 punainen chili silputtuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
3 rkl limemehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä
2 tl sokeria (tai hunajaa)
2 rkl soijakastiketta
Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Viipaloi halloumi ja paista siivut kauniin ruskeiksi. Jätä jäähtymään. Kuori ja raasta porkkana, sekä pilko kurkku ohuiksi tikuiksi. Silppua tuoreet yrtit. Keitä riisinuudelit pakkauksen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja pilko hieman (helpottaa syömistä). Sekoita riisinuudeli, kastike sekä muut salaatin ainekset. Itse tarjoilun halloumin erikseen ja jokainen otti sitä sopivaksi katsomansa määrän salaatin kaveriksi.
Vähentyneen stressin ja lisääntyneen vapaa-ajan myötä on ollut myös aikaa kokeilla uusia reseptejä. Tässä yksi, joka osui ja upposi talouden aikuisiin (alamittaisiin ei olla vielä testattu). Resepti on lähes Saara Atulan ja Jenni Häyrisen Brunssikirjasta (on muuten mainio kirja, niin mainio, että hankimme sen omaksikin) kuitenkin muutamalla omalla muunnoksella.
Aasialainen nuudelisalaatti kera halloumin
n. 100g vermiselliriisinuudeleita
2 porkkanaa
0,5 kurkkua
2 kesäsipulia
Tuoretta korianteria
Tuoretta minttua
n.1 dl suolapähkinöitä
1 pkt halloumia
Kastike:
3 cm pala inkivääriä hienoksi raastettuna
1 punainen chili silputtuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
3 rkl limemehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä
2 tl sokeria (tai hunajaa)
2 rkl soijakastiketta
Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Viipaloi halloumi ja paista siivut kauniin ruskeiksi. Jätä jäähtymään. Kuori ja raasta porkkana, sekä pilko kurkku ohuiksi tikuiksi. Silppua tuoreet yrtit. Keitä riisinuudelit pakkauksen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja pilko hieman (helpottaa syömistä). Sekoita riisinuudeli, kastike sekä muut salaatin ainekset. Itse tarjoilun halloumin erikseen ja jokainen otti sitä sopivaksi katsomansa määrän salaatin kaveriksi.
Kommentit
Lähetä kommentti