Siirry pääsisältöön

Aasialainen nuudelisalaatti halloumilla

Tänä syksynä on tähän mennessä ollut kevyin työsyksy koko 11 vuoden työurallani (koputus puuhun). Ei omaa luokanvalvojaluokkaa = vähemmän stressiä, ei hirveästi ylitunteja = vähemmän stressiä, ei ylimääräisiä erityistehtäviä = vähemmän stressiä. Kerrassaan ihanaa. Tosin ensimmäisen ja viimeisen puuttuessa huomaa myös olevansa enemmän pihalla koulun arjesta. Se on kuitenkin pieni paha siitä, että tuntuu olevan aikaa a) suunnitella tunteja b) jutella ihmisten (niin oppilaiden kuin opettajien) kanssa töissä c) on enemmän vapaa-aikaa.

Vähentyneen stressin ja lisääntyneen vapaa-ajan myötä on ollut myös aikaa kokeilla uusia reseptejä. Tässä yksi, joka osui ja upposi talouden aikuisiin (alamittaisiin ei olla vielä testattu). Resepti on lähes  Saara Atulan ja Jenni Häyrisen Brunssikirjasta (on muuten mainio kirja, niin mainio, että hankimme sen omaksikin) kuitenkin muutamalla omalla muunnoksella.
Aasialainen nuudelisalaatti kera halloumin
n. 100g vermiselliriisinuudeleita
2 porkkanaa
0,5 kurkkua
2 kesäsipulia
Tuoretta korianteria
Tuoretta minttua
n.1 dl suolapähkinöitä
1 pkt halloumia

Kastike:
3 cm pala inkivääriä hienoksi raastettuna
1 punainen chili silputtuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
3 rkl limemehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä
2 tl sokeria (tai hunajaa)
2 rkl soijakastiketta

Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Viipaloi halloumi ja paista siivut kauniin ruskeiksi. Jätä jäähtymään. Kuori ja raasta porkkana, sekä pilko kurkku ohuiksi tikuiksi. Silppua tuoreet yrtit.  Keitä riisinuudelit pakkauksen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja pilko hieman (helpottaa syömistä). Sekoita riisinuudeli, kastike sekä muut salaatin ainekset. Itse tarjoilun halloumin erikseen ja jokainen otti sitä sopivaksi katsomansa määrän salaatin kaveriksi.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...