Siirry pääsisältöön

Kesän viimeinen hellepäivä Lahdessa

Ensimmäisen viikon vikana työpäivänä sattui olemaan mahdollisuus lähteä töistä 12.00. Hyppäsimmekin H:n kanssa autoon ja huristelimme Lahteen. H golfaamaan, allekirjoittanut nauttimaan kesän viimeisistä helteistä. 
Ilahdutin itseäni Vesijärven satamassa kahvila Karirannassa hervottomalla korvapuustilla, mutta pääasiallisesti nautiskelin lämmöstä Alasenjärven rannalla lueskellen. Tuuli oli sen verran kova, ettei tällä kertaa lämpö tuntunut ollenkaan tukalalta. Aurinkoa vielä kuitenkin riitti ja tarkenin uimaankin. Tosin illan myötä ukkospilvet vyöryivät kohti Lahteakin ja lämpö hävisi. 
Tuli hieman sellainen olo kuin lapsena. 7.luokan ensimmäisinä koulupäivinä oli lämmin. Koulubussissa oli tukalan kuuma (ja tukaluutta lisäsi se, että piti etsiä itselle paikka pelottavien lukiolaisten vierestä). Syksy oli jo koulun alkamisen myötä jo saapunut, mutta toisaalta oli kesä. Ja kovin monta päivää ei mennytkään, kun aamut alkoivat jo olla viileitä.

Voi kesä ja lämpö, en millään malttaisi luopua.
Tänä vuonna kävin hieman yllättäen kolme kertaa Lahdessa (enemmän kertoja kuin aiemmin yhteensä). Kaksi kerroista olin golfkierroksen aikana turistina ja yhden kerran ystävän kanssa. Lahdesta löytyi yllättävänkin paljon tekemistä kesäisille päiville
Mutta missä siis käydä Lahdessa
  • Apulandia. Museo Apulanta-faneille. Ostamalla kahvilasta jotain, pääsee museoon ilmaiseksi sisään. 
  • Vesijärven satama eli siis Lahden satama. Alue täynnä kahviloita, terassiravintoloita ja muutama pieni käsityöläiskauppa. Ulpukassa olen käynyt nyt kaksi kertaa ja kummallakin kerralla mukaan ovat lähteneet korvikset.
  • Bus Burger.
    Amerikkalaisin ravintola, jossa olen käynyt Suomessa. Diner, joka sijaitsee osittain vanhassa koulubussissa. Hyvät burgerit ja mieletön tunnelma.

    Lisäksi bongasin Lahdesta muutaman kivan uimarannan ja kivoja vihreitä kävelyalueita. Varsinaiseen keskustaan en tämän kesän reissuilla mennyt ollenkaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...