Siirry pääsisältöön

Lomamoodissa

Klo 12.30 viinilasillinen terassilla (jonne vihdoin mahtuu jo istumaan) kera hyvän kirjan. Miksipä ei? Kaksi lähti frisbeegolfaamaan, yksi shoppailemaan ja yksi kavereille. Hämmentävä hiljainen hetki kotona. Jääkaapissa tyhjiöpumpattu viinipullon loppu. Ulkona lämmin. Aivan täydellinen lomahetki jälleen. Loma vetelee viimeisiään, mutta on kyllä ollut ikimuistoinen. Harvoin olen saanut nauttia lämmöstä näin paljon (Oikeasti tykkään kyllä lähes säästä kuin säästä, mutta onhan tämä ihanaa, että aamulla voi laittaa shortsit jalkaan sen kummempia miettimättä. Lisäksi keho on alkanut selkeästi sopeutua tähän lämpöön, enää ei ole ollenkaan tukala olo) ja viettää aikaa ulkona. Ainoastaan yksi retkikohde siirtyi vesisateen vuoksi, mikä on kyllä poikkeus muihin kesiin.
Totta kai on huolestuttavaa, että Suomessa on näin lämmin. On huolestuttavaa, että ilmasto lämpenee, sadot kärsivät kuivuudesta jne. Kuitenkin näin henkilökohtaisesti ajateltuna tämä lämpö on ollut ihanaa. 

Tänä kesänä olen myös rauhoittunut enemmän kuin useina muina. Olen nähnyt suorastaan luvattoman vähän ystäviä. Olen elänyt aika hitaasti. Tärkein juttu on tänä kesänä kokemisen sijan ollut rentoutuminen. Päivätorkut puun varjossa. Hyvä kirja.  Hyvä maisema. 

Ja tokihan tuossa oli myös pieni muutto. Näin kuukausi muuttopäivän jälkeen alkavat tavarat olla lähes paikallaan. Tällä viikolla haettiin (toivottavasti) viimeinen kaluste ja 12-vuotias sai jälleen olla kokoaja (ainakin yksi alamittaisista osaa tämän kesän jälkeen koota Ikea-kalusteet). Tavarat ovat löytäneet paikkansa ja koti alkaa tuntua kodilta.  Tähtäsimme siihen, että tavarat olisivat paikallaan ennen töiden alkua ja sehän onnistui. Hyvä me.
Tällä viikolla kävimme myös vielä viimeisten lomapäivien kunniaksi Porvoossa. Vanhojen talojen välissä kävelyn lisäksi kävimme uimassa Kokonniemen maauimalassa. Maauimalasta löytyy matalampi pää pienemmille lapsille sekä hyppylaiturit ja jonkinlainen hyppytornikin isommille. Myös pitempää matkaa pystyy hyvin uimaan.
Lisäksi veimme lapset syömään Sinneen kahden ruokalajin lounaat. Ruoka- ja ravintolakasvatus on tuottanut tulosta ja kaikki söivät annoksensa ja nauttivat niistä. Lapset olivat myös vaikuttuneita hyvästä palvelusta ja innokkain pääsi seuraamaan ruokien valmistamistakin (toki ravintolan puolelta käsin) ja henkilökunta oli vielä kertoillutkin kuulemma hyviä vinkkejä.

Näillä on hyvä lähteä viettämään aikuisviikonloppua vielä ennen töiden alkua. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj