Siirry pääsisältöön

Yesyesyes - kasvisravintola

Tämän kesän (vai pitäisikö sanoa jo alkusyksyn?) ravintolalöytö on Iso Roobertinkadulla sijaitseva kasvisravintola Yesyesyes.

Rento, hyväntuulinen ravintola oli juuri se, mitä kaipasimme näin töiden alettua. Palvelu toimi ja ruoka oli hyvää sekä monipuolista. Alkudrinkit jo lupailivat hyvää ja kaikki ruoat todellakin lunastivat odotukset.
Yesyesyesissä ideana on ruokien jakaminen ja se todellakin oli näppärin tapa syödä. Sai maistella vähän kaikenlaista. Me tilasimme viisi ruokalajia (meitä oli kaksi), joka oli hyvä määrä. Hieman enemmänkin olisi voinut syödä, mutta näin vältyttiin ähkyltä. Meidän lemppariksi nousi tandoorileipä tomaattidipillä. Lautasen olisi voinut nuolla... Toinen lemppari oli uudet perunat, jossa oli jotain järkyttävän hyvää pinnalla.  Uskoisin, että menu on kausittain vaihtuva, joten näitä samoja ruokia ei pakosta listalta enää löydy. Mutta kaikki, mitä syötiin oli hyvää. Järisyttävän hyvää.
Ja kaikki ruoka on siis kasvisruokaa. Lihaa on turha etsiä (eikä sitä kaivannutkaan) ja monet annokset saa myös vegaanisina (tai ne ovat jo sitä).
Saimme tehtyä kahdella hengellä 100 euron laskun, johon kuului näiden viiden ruokalajin lisäksi kaksi drinkkiä sekä kaksi lasillista viiniä. Ei mielestämme ollenkaan paha.

Tähän ravintolaan tulemme varmasti palaamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...