Siirry pääsisältöön

Yesyesyes - kasvisravintola

Tämän kesän (vai pitäisikö sanoa jo alkusyksyn?) ravintolalöytö on Iso Roobertinkadulla sijaitseva kasvisravintola Yesyesyes.

Rento, hyväntuulinen ravintola oli juuri se, mitä kaipasimme näin töiden alettua. Palvelu toimi ja ruoka oli hyvää sekä monipuolista. Alkudrinkit jo lupailivat hyvää ja kaikki ruoat todellakin lunastivat odotukset.
Yesyesyesissä ideana on ruokien jakaminen ja se todellakin oli näppärin tapa syödä. Sai maistella vähän kaikenlaista. Me tilasimme viisi ruokalajia (meitä oli kaksi), joka oli hyvä määrä. Hieman enemmänkin olisi voinut syödä, mutta näin vältyttiin ähkyltä. Meidän lemppariksi nousi tandoorileipä tomaattidipillä. Lautasen olisi voinut nuolla... Toinen lemppari oli uudet perunat, jossa oli jotain järkyttävän hyvää pinnalla.  Uskoisin, että menu on kausittain vaihtuva, joten näitä samoja ruokia ei pakosta listalta enää löydy. Mutta kaikki, mitä syötiin oli hyvää. Järisyttävän hyvää.
Ja kaikki ruoka on siis kasvisruokaa. Lihaa on turha etsiä (eikä sitä kaivannutkaan) ja monet annokset saa myös vegaanisina (tai ne ovat jo sitä).
Saimme tehtyä kahdella hengellä 100 euron laskun, johon kuului näiden viiden ruokalajin lisäksi kaksi drinkkiä sekä kaksi lasillista viiniä. Ei mielestämme ollenkaan paha.

Tähän ravintolaan tulemme varmasti palaamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...