Näin syksyn tullen ollaan palattu normiin myös siinä, että silloin tällöin käy vieraita (ja tarjottavana on jotain muuta kuin ruokaa grillistä). Tämän hetken vakiotarjottava on ollut sienipiirakka kuivatuista sienistä. Tämä johtuu ihan siitä, että vime vuotisia kuivattuja sieniä löytyi vielä yllättävän paljon varastoista. Niitä on ruvettu siis kuluttamaan urakalla.
Muutaman kokeilun jälkeen parhaaksi reseptiksi on muotoutunut seuraava:
Sienipiirakka
pohja
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
n. 2 dl gouda-juustoraastetta
1 kananmuna
Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot sekä ripaus suolaa murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja kananmuna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Painele taikinan päälle vielä leivinpaperi, niin piirakka säilyttää muotonsa paremmin. Esipaista 200 asteessa 15 minuuttia.
täyte
25 g kuivattuja sieniä
hieman voita
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
1 pss gouda-juustoraastetta (150g)
4 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
suolaa
pippuria
Murskaa sienet (itse käytin suppilovahveroita sekä mustatorvisieniä) kämmenen sisällä ja laita likoamaan kylmään veteen n. puoleksi tunniksi. Valuta sienet hyvin ja paista niitä kuumalla paistinpannulla, kunnes vesi on haihtunut pois. Lisää tässä vaiheessa pannulle muutama nokare voita sekä silputut valkosipulinkynnet ja hienonnettu punasipuli. Kuullota. Siirrä pannu pois kuumalta levyltä ja lisää ruohosipulisilppu, sitruunamehu sekä hieman suolaa.
Esipaistamisen jälkeen poista piirakkapohjan päältä leivinpaperi ja lisää pohjan päälle paistetut sienet ym. Levitä päälle 1 pss juustoraastetta. Sekoita keskenään ruokakerma, kananmunat, suola (n. 1 tl) ja pippuri (maun mukaan). Kaada seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarkkaile, että pinta on kauniin värinen eikä pala.
Sienipiirakka
pohja
150 g voita
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
n. 2 dl gouda-juustoraastetta
1 kananmuna
Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot sekä ripaus suolaa murumaiseksi seokseksi. Lisää juustoraaste ja kananmuna ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Painele taikinan päälle vielä leivinpaperi, niin piirakka säilyttää muotonsa paremmin. Esipaista 200 asteessa 15 minuuttia.
täyte
25 g kuivattuja sieniä
hieman voita
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
1 pss gouda-juustoraastetta (150g)
4 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
suolaa
pippuria
Murskaa sienet (itse käytin suppilovahveroita sekä mustatorvisieniä) kämmenen sisällä ja laita likoamaan kylmään veteen n. puoleksi tunniksi. Valuta sienet hyvin ja paista niitä kuumalla paistinpannulla, kunnes vesi on haihtunut pois. Lisää tässä vaiheessa pannulle muutama nokare voita sekä silputut valkosipulinkynnet ja hienonnettu punasipuli. Kuullota. Siirrä pannu pois kuumalta levyltä ja lisää ruohosipulisilppu, sitruunamehu sekä hieman suolaa.
Esipaistamisen jälkeen poista piirakkapohjan päältä leivinpaperi ja lisää pohjan päälle paistetut sienet ym. Levitä päälle 1 pss juustoraastetta. Sekoita keskenään ruokakerma, kananmunat, suola (n. 1 tl) ja pippuri (maun mukaan). Kaada seos piirakan päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti