20 vuotta sitten en ollut maistanut katkarapuja.
15 vuotta sitten en pitänyt katkaravuista.
6 vuotta sitten kohtasin ensimmäiset katkarapuruoat, jotka olivat hyviä.
Ja nyt, katkaravut ovat todellakin valloittaneet sydämeni. ...Tosin edelleenkään en niitä sellaisenaan haluaisi pistellä poskeen, mutta todella monet katkarapuruoat ovat nykyään mitä herkullisimpia. Liekö reseptit kehittyneet vai allekirjoittaneen makuaisti...
Viime aikoina meillä on käytetty ahkerasti peltistä muffinivuokaa niin muffineihin (alamittaiset ovat innostuneet niistä) kuin toast skagenien tekoon. Siispä
Toast Skagen -kupit
180 g katkarapuja pakasteesta
1 pieni punasipuli
120 g smetanaa tai Oatlyn iMat Fraichea
1 rkl limemehua (tai sitruunamehua)
1 tl wasabitahnaa
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
hieman suolaa ja mustapippuria
12 viipaletta paahtoleipää
voita/margariinia
Sulata katkaravut ohjeen mukaan (yleensä 10 tuntia jääkaapissa tai pari tuntia huoneenlämmössä). Purista neste mahdollisimman hyvin katkaravuista pois. Kuori ja hienonna punasipuli ja sekoita keskenään katkaravut, sipuli, smetana, limemehu, wasabitahna, tilli sekä suola + mustapippuri. Anna maustua jääkaapissa muiden valmistelujen ajan.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja voitele ohuelti. Painele leivät voipuoli alaspäin peltiseen muffinivuokaan. Paista leivät uunissa rapeiksi 200 asteessa n. 7 minuuttia. Nostele leivät tarjoiluastialle ja annostele päälle katkaraputahnaa. Tarjoa heti.
Me olemme syöneet näitä alamittaisten kanssa aamupalaksi (no aikuiset söivät enemmän, mutta muutkin suostuivat maistamaan) sekä vieraiden kanssa alkupalaksi. Myös maidottomina nämä ovat helppo tehdä (vaihda silloin smetana Oatlyn iMat Fraicheen ja voi margariiniin).
(resepti on lähes täysin Suupaloja! -kirjasta)
15 vuotta sitten en pitänyt katkaravuista.
6 vuotta sitten kohtasin ensimmäiset katkarapuruoat, jotka olivat hyviä.
Ja nyt, katkaravut ovat todellakin valloittaneet sydämeni. ...Tosin edelleenkään en niitä sellaisenaan haluaisi pistellä poskeen, mutta todella monet katkarapuruoat ovat nykyään mitä herkullisimpia. Liekö reseptit kehittyneet vai allekirjoittaneen makuaisti...
Viime aikoina meillä on käytetty ahkerasti peltistä muffinivuokaa niin muffineihin (alamittaiset ovat innostuneet niistä) kuin toast skagenien tekoon. Siispä
Toast Skagen -kupit
180 g katkarapuja pakasteesta
1 pieni punasipuli
120 g smetanaa tai Oatlyn iMat Fraichea
1 rkl limemehua (tai sitruunamehua)
1 tl wasabitahnaa
1 dl tuoretta tilliä silputtuna
hieman suolaa ja mustapippuria
12 viipaletta paahtoleipää
voita/margariinia
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja voitele ohuelti. Painele leivät voipuoli alaspäin peltiseen muffinivuokaan. Paista leivät uunissa rapeiksi 200 asteessa n. 7 minuuttia. Nostele leivät tarjoiluastialle ja annostele päälle katkaraputahnaa. Tarjoa heti.
Me olemme syöneet näitä alamittaisten kanssa aamupalaksi (no aikuiset söivät enemmän, mutta muutkin suostuivat maistamaan) sekä vieraiden kanssa alkupalaksi. Myös maidottomina nämä ovat helppo tehdä (vaihda silloin smetana Oatlyn iMat Fraicheen ja voi margariiniin).
(resepti on lähes täysin Suupaloja! -kirjasta)
Kommentit
Lähetä kommentti