Suomeksi on olemassa ainakin Escape the Room: Arvoitus tähtitietelijän kartanossa. Tässä pelissä availlaan kierjekuoria ja selvitellään erinäisiä arvoituksia. Tämän pelasimme lasten kanssa ja toimi todella hyvin. Peli oli sopivan helppo siihen, että lapset saivat olla pääpelaajina. Me aikuiset sitten autettiin pulmatilanteissa. Tässä pelissä tarvitsee itse pelin lisäksi vain ajastimen.
Englanniksi pakopelejä löytyykin sitten enemmän. Olemme pelailleen nyt kaksi UnLock!-peliä, joissa jokaisessa on aina kolme hieman eri vaikeusasteista peliä. Nämä perustuvat kokonaan numeroituihin kortteihin, joita saa pelin edetessä avata. Näissä onkin sitten jo huomattavasti enemmän haasteita. Lasten kanssa olemme pelanneet näistä myös muutaman, mutta nyt kyllä aikuiset ovat olleet suuressa roolissa. Kieli on välillä sen verra vaikeaa, että omakin kieli on solmussa, kun yrittää suomentaa tekstit. Lisäksi osa arvoituksista on todella haastavia. Tässä kivana lisänä on puhelimeen ladattava ilmainen app, joka on välttämätön peliä pelatessa. Ratkaistut koodit syötetään appiin, joka sitten kertoo, minkä kortin saa ottaa. Vääristä yrityksistä tulee miinusminuutteja. Sovelluksesta saa myös pyydettyä vinkkejä kortteihin (aika usein ne ovat olleet erittäin tarpeellisia) ja sovellus mittaa myös aikaa. Tähän mennessä olemme tainneet onnistua ratkaisemaan yhden UnLock!-pelin (5 on pelattu) annetun aikaikkunan sisällä. Peliä onneksi saa kuitenkin jatkaa ajan umpeuduttua ja sovellus kertoo, kuinka paljon päädyttiin yliajalle.
Ja sitten se suurin vinkki. Pakohuonepelit ovat siitä tylsiä, että niitä voi pelata oikeastaan vain yhden kerran. Mutta tadaa, ainakin pääkaupunkiseudun kirjastoissa on useampi pakohuonepeli lainattavana. Varausjonoa tosin taitaa olla kaikkiin, mutta varaamalla pelit kyllä aikanaan saapuvat.
Harrastan aika usein kirjastossa varaushyllyjen silmäilyä. Tällä tavoin löydän uutuuksia, joita haluaisin lukea ja myös pakohuonepelit kohtasin tällaisella silmäilyreissulla. Kannattavaa urkkimista siis.
Kommentit
Lähetä kommentti