Tänä vuona vietimme glögijuhlia jo neljättä kertaa, tällä kertaa tosin uudessa osoitteessa. Vieraslista on vuosien mittaan vaihdellut suuresti ja ajankohtakin on hyppinyt ympäri joulukuuta. Tänä vuonna glögiä keiteltiin jo joulukuun alussa.
Joinakin vuosina on glögi-iltoihin kuulunut jotain ohjelmaakin (mm. pakohuonepeli: Pako lastenhuoneesta), mutta tänä vuonna pääpaino oli ihan vain glögissä ja seurustelussa. Ja lisäksi oli ihan pienen pieni musavisa (joukkueittain vieraiden tehtävä oli arvata, mikä kappale on kyseessä pelkän alkusoiton perusteella).
Glögikattilat höyrysivät hellalla ja vieraat tulivat ja menivät. Glögeinä tarjoiltiin sekä tummaa että vaaleaa. Tumma oli ihan kaupan purkista, mutta vaalean keittelimme itse.
Joinakin vuosina on glögi-iltoihin kuulunut jotain ohjelmaakin (mm. pakohuonepeli: Pako lastenhuoneesta), mutta tänä vuonna pääpaino oli ihan vain glögissä ja seurustelussa. Ja lisäksi oli ihan pienen pieni musavisa (joukkueittain vieraiden tehtävä oli arvata, mikä kappale on kyseessä pelkän alkusoiton perusteella).
Glögikattilat höyrysivät hellalla ja vieraat tulivat ja menivät. Glögeinä tarjoiltiin sekä tummaa että vaaleaa. Tumma oli ihan kaupan purkista, mutta vaalean keittelimme itse.
Vaalea glögi
Glögipohja:
tilkka vettä
Glögipohja:
tilkka vettä
2 dl sokeria
1l omenamehua
2-3 kanelitankoa
maun mukaan neilikkaa(kuivattuna)
maun mukaan tähtianista(kuivattuna)
Laita kattilaan pieni tilkka vettä ja sokeri. Kiehautetaan nin, että sokeri liukenee. Lisää omenamehu, kanelitangot, rusinat, neilikkaa ja tähtianista. Kiehauta uudestaan ja jätä jäähtymään. Glögi saa tekeytyä vähintään 12h, jonka jälkeen siivilöi mausteet pois.
Tarjoillessa tarvitset glögipohjan lisäksi omenamehua, valkoviiniä sekä vettä (ja mahdollisesti gallianoa).
Voit tarjoilla glögin ainakin kolmella eri tavalla
Voit tarjoilla glögin ainakin kolmella eri tavalla
1. alkoholiton
Litra omenamehua, n.½ litraa vettä sekä n.½ litraa glögipohjaa lämmitetään.
2. alkoholillinen
Litra omenamehua, litra valkoviiniä, n.½ litraa vettä sekä n. ½ litraa glögipohjaa lämmitetään.
3. alkoholillisempi
Toimitaan kuten kohdassa 2, mutta mukien pohjalle kaadetaan pari senttiä gallianoa ja sen jälkeen 2-kohdan glögi.
Itse glögin lisäksi oli toki tarjolla pientä purtavaa. Leivoinnaispuolelta löytyi mifu-riisipasteijoita (näihin palaan myöhemmin) sekä sämpylöitä valkosipulilevitteellä (resepti löytyy täältä, näköjään olen tehnyt samaisia sämpylöitä 7 vuotta sittenkin glögi-iltaan).
Tänä vuonna sääkin onnistui näyttämään glögi-illassa jouluiselta, eli lumiselta. Ikävä kyllä lumisuus oli vain yhden illan ilo.
Litra omenamehua, n.½ litraa vettä sekä n.½ litraa glögipohjaa lämmitetään.
2. alkoholillinen
Litra omenamehua, litra valkoviiniä, n.½ litraa vettä sekä n. ½ litraa glögipohjaa lämmitetään.
3. alkoholillisempi
Toimitaan kuten kohdassa 2, mutta mukien pohjalle kaadetaan pari senttiä gallianoa ja sen jälkeen 2-kohdan glögi.
Itse glögin lisäksi oli toki tarjolla pientä purtavaa. Leivoinnaispuolelta löytyi mifu-riisipasteijoita (näihin palaan myöhemmin) sekä sämpylöitä valkosipulilevitteellä (resepti löytyy täältä, näköjään olen tehnyt samaisia sämpylöitä 7 vuotta sittenkin glögi-iltaan).
Tänä vuonna sääkin onnistui näyttämään glögi-illassa jouluiselta, eli lumiselta. Ikävä kyllä lumisuus oli vain yhden illan ilo.
Kommentit
Lähetä kommentti