Siirry pääsisältöön

Iltapäivätee Porvoossa

Näin vuoden aluksi palaan vielä hieman viime vuoteen. Yksi nimittäin viime vuoden herkullisimpia uusia juttuja oli Teehelmen iltapäivätee Porvoossa. Suunnilleen vuoden ehdin tästä iltapäiväteestä haaveilla ennen kuin marraskuussa Kumpupilven kanssa nautimme ensin Porvoon joulutunnelmasta ja tämän jälkeen Teehelmestä. Teehelmessä kiipesimme ihanat vanhat portaat yläkerran salonkiin. Alakerrassa toimii kahvila, jonne voi piipahtaa milloin vain. Iltapäivätee vaatii sen sijaan hieman suunnittelua.
Teehelmi toimii talossa, joka on jo yli kaksisataa vuotta vanha. Sisustus ja tunnelma kunnioittaa talon ikää ja henkeä. Alakerran sistusuksestakin pidin, mutta salonki oli kyllä vertaansa vailla.
Tästä iltapäiväteestä tuli hienostunut olo. Kartanomainen tunnelma ja kaikki tarjottavat oli priimaa. Alkukuohuvien jälkeen siirryimme teen pariin ja myös iltapäiväteeherkut saapuivat pian. Kerrostarjotin oli täynnä herkkuja.
Makumaailmat olivat hyviä. Todella hyviä. Herkut oli tehty selkeästi harkiten. Useammasta löytyi jokin pieni jippo. Yhdistelmiä, joita en itse olisi ymmärtänyt edes kokeilla.
Teehelmen iltapäiväteen (täältä lisätiedot) hinta on 35€/pää. Hintaan kuuluu alkumalja, teet sekä kolmikerroslautasen herkkumäärät. Nyt alkavana vuonna iltapäivätee näyttää olevan tarjolla aina kuun ensimmäisenä perjantaina (klo 16 - 20). Iltapäiväteehen kannattaa varata aikaa n. 1,5 tuntia. Teehelmen ideologiaan kuuluu tehdä tarjottavat ajatuksella ja hyvin. Tämänpä takia tarjottavia ei siis tehdä varulta etukäteen (ihanaa, ei ruokahävikkiäkään) vaan varauksen yhteydessä myös maksetaan jo etukäteen seurueen lasku. Ravintola voi olla varma tarjottavien määrästä ja asiakkaatkin yleensä sitoutuvat saapumaan paikalle. Kätevää.

Iltapäiväteen jälkeen menimme vielä tarjoilijan (jota tekisi mieli kutsua hovimestariksi, koska jotenkin oli sellainen vanha englantilainen kartano -olotila) suosituksesta vielä takapihalla olevaan teepuotiin. Teepuoti oli ihana, pieni, hämärä ja täynnä teetä ja teehen liittyviä ihanuuksia. Onnekkaasti myös kaupan omistava (ainakin hän oli kaupan perustanut) rouva sattui olemaan paikalla. Teehen liittyviä tarinoita riitti. (Puodin tiedot täällä)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj