Siirry pääsisältöön

Matkakuumetta

Harvoin on tässä taloudessa kärsitty matkakuumeesta niin paljon kuin nyt. Varsinkin allekirjoittanut ei meinaa housuissaan pysyä. Sillä tällä matkakuumeella on kohde ja ajankohtakin jo olemassa. Ja mikä parasta, matka alkaa jo vajaan kahden viikon päästä. Alle kaksi viikkoa!

Tähän matkakuumeeseen on kuulunut lämmöstä haaveilu. Kesävaatteiden sovittelu. Unelmoiminen uima-altaasta. Nähtävyyksien selailu netistä (ja alamittaisten urakka: miniesitelmät kohteesta). Ja toki kaikenlainen aikatauluttaminen, jotta reissuun päästään ja kaikki tavarat ja ihmiset ovat mukana (ihan hyvä tavoite).
Tänäkin vuonna matkakohteena on ystävämme Singaporessa. Viime vuonna reissasimme pariskuntana, tänä vuonna myös alamittaiset ovat mukana. Tiedossa siis varmasti väsyttävä lento itse kullekin (tässä vaiheessa padeihin on ladattu jo elokuvia, kirjastosta on lainattu kirjoja itse kullekin, ja eväsmietinnät on hoidettu). Fiksut ihmiset olisivat ehkä ottaneet suorat lennot, mutta aikataulullisetsti ja hinnallisestikin (jälkimmäinen on kyllä se pääsyy, mutta aikataulutkin ovat vaihtolennolla paljon miellyttävämmät) vaihtolennot olivat vain meille paremmat.

Iltapalan äärellä olemme miettineet sitä ihanaa tunnetta, kun voi pulahtaa uima-altaaseen. Aamupalalla ihastelimme lämpötiloja. Kävelylenkillä hymyilytti ajatus viikosta ilman takkia.

Tämän matkakuumeen kuumentaa myös se, että varsinkin talouden aikuiset tiedostavat, että luultavasti emme lennä näin kauas lämpimään vuosiin. Ilmastosyyt näes. Katsotaan, jos tässä ajan kuluessa kehitellään jonkinlainen toimiva systeemi hyvittää päästöjä tms. Mutta ei siis kaukolentoja vähään aikaan.
Siispä keskityn tähän matkakuumeiluun ja oikein pyöriskelen tässä olotilassa. Lämmin. Loma. Kaupunki. Ranta. Uima-allas.

Ja jos jotakuta huolettaa yksin jäävä asunto, niin no panic. Asuntovahdit ovat jälleen olemassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...