Kinkkupiirakka (tai mikä tahansa muukin piirakka) on vallan mainio ruokaisa iltapala. Tätä on syöty ystävien kanssa iltateellä sekä lasten kanssa myöhäisenä puoliruokana. Jos lapset eivät ole meillä, on meidän useimmat iltaruoat tyyliin: munakasta ja salaattia, pasteijoita ja salaattia tai piirakkaa ja salaattia. Siihen tarkoitukseen tätäkin kinkkupiirakkaa on viimeksi tehty.
Tämän reseptin pohja löytyy reseptivihkosta, jonka olen väsäillyt ennen kuin muutin opiskelemaan (muutama resepti on kyllä löytänyt tiensä vihkoon myöhemminkin, nykyään käytössä on jo uusi reseptikirja). Resepti on pysynyt näköjään melkein alkuperäisenä reilut 18 vuotta.
Kinkkupiirakka
Pohja:
100g voita (tai margariinia)
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa
Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot sekaisin. Lisää suola sekä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle (ohjeen kaksinkertaistamalla piirakasta tulee uuninpellillisen kokoinen). Käytin välillä valmiita piirakkapohjia pakkasesta, mutta viime aikoina olen todennut itse tehdyn olevan itse asiassa paljon nopeampi tehdä (kuin sulatella pakastepohjaa). Lisäksi halvempaa ja varmaan vähän ekologisempaakin.
Täyte:
150g savukinkkuleikkelettä viipaloituna pieneksi
150g juustoraastetta
3 kananmunaa
200g ranskankermaa
1 paprika pilkottuna
n. 5cm purjoa suikaleina
1 dl persiljaa silputtuna
mustapippuria maun mukaan
kirsikkatomaatteja pinnalle puolikkaina
Sekoita keskenään täytteen ainekset lukuunottamatta kirsikkatomaatteja. Levitä täyte piirakkapohjan päälle ja painele puolikkaat kirsikkatomaatit (leikkuupinta ylöspäin) täytteen päälle.
Paista 200 C:ssa n.35 minuutia. Tarkkaile, että pinta on saanut kauniin värin.
Kommentit
Lähetä kommentti