Siirry pääsisältöön

Positiivinen yllätys: Fisken på Disken

Kalaravintola kauppakeskuksessa.... Ei ihan ykkösjuttuja mun makuun. Osittain varmasti sen tähden illallinen Fisken på Diskenissä oli erittäin positiivinen yllätys. Tämä ravintola on siis Kampin kauppakeskuksen yläkerrassa Korttelissa ja ainakin me unohdimme heti ravintolaan astuttuamme koko kauppakeskuksen olemassaolon. Verhoilla ja seinän pätkillä oli koko kauppakeskustunnelma hyvin häivytetty.
Ruoka oli yllättäen kalaisaa, mutta kyllä listalta muutama kalatonkin vaihtoehto löytyy. Vaikka en itse mieletön kalafani olekaan (päättelin illan päätteeksi sen johtuvan siitä, että en saa tarpeeksi usein hyvin tehtyä kalaa), pysyin kokonaan kalallisissa ruoissa (jälkkäri teki poikkeuksen). Seurueemme herrat ottivat alkuun muutaman osterin ja rouvat nauttivat drinkit. Tämän jälkeen itse nautin alkuruoaksi Maa-artisokkaa ja kampasimpukkaa. Herkullista isolla H:lla. Ja tästä homma vain parani. Pääruokana söin Kotimaista siikaa kera kukkakaalin ja perunapyreen ja annos vei kielen mennessään. En yleisesti ottaen koskaan syö kalan nahkaa, on se sitten kuinka hyvin vain paistettua. Mutta tällä kertaa sekin siirtyi omaan suuhuni. Annos oli loistavasti koottu ja loistavasti paistettu. Jälkiruoan uunijäätelö oli ihan peruskamaa (no pienellä twistillä). 

Seurueessamme oli yksi täysin lihaton ja maidoton (olimme tiedottaneet ravintolaa tästä etukäteen), ja hänenkin annoksensa olivat huolella mietittyjä eivätkä allergiat tuottaneet pienintäkään ongelmaa. Jos siis etsit ravintolaa (ja syöt kalaa) keskeiseltä paikalta Helsingistä, niin kokeile ihmeessä. Mekin aiomme testata toisen kerran (vain muutama ravintola on läpäissyt hyvin arvosanoin toisenkin kerran).

Ja nyt odotellessa illallisen valmistumista, on nälkä näiden mietintöjen jälkeen hirmuinen.... 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...