Siirry pääsisältöön

St George Wintergarden: iltapäivätee

St Georgen Wintergarden oli pitkään tutustumislistallani. Nyt kevään aikana siellä on tullut jo käytyä muutamaan otteeseen (ja kertoja tulee varmasti lisääkin). Ensin menin ystävieni kanssa drinkeille (suosittelen, todella hyviä drinkkejä ja palvelu toimii) ja tästä innostuneena iltapäiväteelle ystäväni kanssa.
Wintergardenissa iltapäiväteetä on tarjolla perjantaista sunnuntaihin klo 13 - 17. Tunnelma on rauhallinen ja ei liian pönöttävä. Palvelu on ystävällistä ja toimii. Asiakkaita ei meidän iltapäiväteehetken aikana ollut kovin montaa, joten äänimaisemakin oli hyvin rauhallinen.

Näin teen ystäville teelistalla on suuri merkitys. Wintergardenissa lista toimi. Löytyi niin vihreää, mustaa kuin valkoistakin (ja yrttiversiokin taisi olla) sekä maustettuna että maustamattomana. Kumpikin meistä löysikin nopeasti oman valintansa. Iltapäiväteen hintaan (34 €) kuuluu yksi teelaji per asiakas. Tee tarjoillaan nätissä lasikannussa ja sitä saa myös lisää.
Iltapäiväteehen kuuluu useimmiten oleellisena osana kerroslautasellinen herkkuja. Wintergardenissa tämä oli muutettu hauskalla tavalla modernimmaksi. Laatikon sisällä oli suolaiset herkut, laatikon kannen päällä makeat ja skonssit olivat omalla erillisellä lautasellaan. Tarjoilut olivat onnistuneita. Maistuivat hyvälle ja olivat sopivan pieniä ja niitä oli paljon. Kuitenkaan mitään wow-elämystä ei tullut, mutta perushyvää (ja no vähän enemmänkin). Skonssit olivat todella hyviä.
Tätä paikkaa voin suositella vahvasti (niin drinkkejä kuin iltapäiväteetäkin). Wintergardenista saa muuten pieniä ruokiakin, jos haluaa esim. after workeilla nauttia jotain pientä syötävää.

Sitten vielä yksi ylimääräinen suositus. Kävimme eilen katsomassa Kansallisteatterissa Yhdestoista hetki - näytelmän. Vaikutuimme. Ajankohtainen näytelmä, joka käsittelee Suomen politiikkaa yms. Aavistuksen tylsä aihe, joka oli tehty todella hyväksi näytelmäksi. Näytelmä vei mukanaan (eikä väsyttänyt ollenkaan!) ja varsinkin lavastukset olivat todella kivat ja modernit.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr