Siirry pääsisältöön

Viikonloppu täynnä Turku-ravintoloita

Kesäkuussa vaihdoimme ystävien kanssa asuntoja pitkäksi viikonlopuksi (todella hauska idea, kannattaa kokeilla :)). Ystävämme asustivat lapsensa kanssa meidän kotona Helsingissä ja me sen sijaan majoituimme Papun kanssa heidän kotiinsa Turun kupeeseen.

Meidän viikonloppumme suurin agenda oli ruoka. Söimme hyvissä ravintoloissa jokainen kerta pitkä kaavan mukaan. Kolme ravintolaa ja kolme maistelumenua. Iso peukku tälle. Missä ravintoloissa sitten kävimme? Tässä lyhyesti:

1. Kaskis. Tähän todella suosittuun ravintolaan pitää pöytävaraus tehdä hyvissä ajoin. Me taisimme varata pöydän 3 kuukautta aiemmin ja ainut vapaa aika oli klo 16.00. Kaskis tarjoaa ainoastaan maistelumenuja (+ sopivia viinipaketteja). Valittavissa oli nelonen, vitonen tai kutonen. Me otimme kutosen + viinipaketit.
Ravintola onnistui lähes täydellisesti. Ruoka oli hyvää ja annokset nättejä. Palvelu toimi ja systeemi oli näppärästi tehostettu. Yhteen kattaukseen otettiin n.12 henkeä ja puolen tunnin välein aina 12 lisää. Yksi tarjoilija huolehti 1 - 2 ruokalajista ja osasi siis todellakin kertoa omastaan. Ruoka tuli nopeasti ja juomat olivat aina sopivasti lasissa. Tätä ei voi kuin kehua. 9+
2. Kuori. Kasvisruokaravintola, joka vei kyllä kielen mennessään tällaiselta sekasyöjältäkin. Me nautimme Kuoressa maistelumenun (mutta jos ymmärsin oikein, systeemi saattaa muuttua nyt piakkoin). Annokset olivat hyviä ja ihanaa on, että ilmasto ja ympäristö on huomioitu näissä ruoissa. Ainekset tulevat lähituottajilta ja kasvisten eri osat pyritään käyttämään hyvin. Kuori on selkeästi rennompi paikka kuin Kaskis ja täältä muuten saisi lounastakin. Söimme muutaman niin herkullisen annoksen, että palaamme varmasti uudestaan tähän ravintolaan (Kaskikseenkin, jos vaan satumme saamaan pöydän....). 8+
3. Kakolan ruusu. Tänne kiipesimme (koska Funikulaari oli korjauksessa) lounaalle yhdessä Papun kanssa. Olimme ennakkoon varanneet pöydän terassilta ja varmistaneet koiramahdollisuuden. Kakolan ruusussa oli myös lounaalla mahdollisuus maistelumenuun, joten siihen tietenkin tartuimme. Tässä ravintolassa oli potentiaalia todella paljon, annokset kuitenkin (hieman poikkeuksellisesti) kaatuivat siihen, että ne olivat hieman liian isoja... Pääruokana ollutta lihaa oli aivan liikaa. Mutta siis ruoka oli todella hyvää ja kyllä tännekin voisi mennä uudestaan.  8
Ravintoloiden perässä olevat arvosanat on meidän tiukalla arvosteluasteikolla. 8 todellakin tarkoittaa meillä hyvää. Sitä, että homma toimii hyvin, ruoka on hyvää (muttei täydellistä) jne. Ysillä alkavat arvosanat ovat jo todellakin kiitettäviä. Kaikki on paremmin kuin hyvin. Arvosanaan 10 ei ole vielä päässyt yksikään ravintola, koska täydellisyys nyt on aika mahdotonta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj