Tänä vuonna meidän kasvilavoissa ovat menestyneet lähes kaikki kasvit (ainoastaan punajuuret ja porkkanat jäivät miniversioiksi, koska kesäkurpitsat varjostivat ne täysin). Myös raparperia on tullut paljon. Kesän herkullisin raparperipiirakka oli versio, jossa piirakkaan lisättiin myös mansikoita. Nyt syksyn tultua maasta pukkaa raparperia edelleen, mutta mansikkakausi on jo auttamattomasti ohi. Siispä piti keksiä uusi resepti. Tämän reseptin olen muokannut omenapiirakasta, joten raparperin puuttuessa voit vaihtaa ne omeniin.
Pohja
150 g voita
150 g valkosuklaata
2 dl sokeria
0,5 dl kuohukermaa (tai maitoa)
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Päälle
n. 400 g raparperia paloina
0,75 dl fariinisokeria
0,5 dl kaurahiutaleita
50 g valkosuklaata paloina
Paloittele pohjan voi ja valkosuklaa ja sulata ne varovasti mikrossa. Sekoita kunnolla ja lisää sokeri sekä kerma. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita tällä välin kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi-suklaaseokseen kananmunat yksitellen. Lisää kuivat aineet sekoittaen taikinaan
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (n.25 cm x 35 cm) leivinpaperilla ja rasvaa leivinpaperi kevyesti öljyllä/voilla/tms. Kaada taikina vuokaan ja levitä raparperit päälle. Sekoita keskenään fariinisokeri ja kaurahiutaleet ja ripottele päälle. Lisää lopuksi valkosuklaapalat.
Paista 175 asteessa 30 - 35 minuutia. Piirakka on helpointa leikata jähtyneenä, mutta maukkainta se on lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Pohja
150 g voita
150 g valkosuklaata
2 dl sokeria
0,5 dl kuohukermaa (tai maitoa)
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Päälle
n. 400 g raparperia paloina
0,75 dl fariinisokeria
0,5 dl kaurahiutaleita
50 g valkosuklaata paloina
Paloittele pohjan voi ja valkosuklaa ja sulata ne varovasti mikrossa. Sekoita kunnolla ja lisää sokeri sekä kerma. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita tällä välin kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi-suklaaseokseen kananmunat yksitellen. Lisää kuivat aineet sekoittaen taikinaan
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (n.25 cm x 35 cm) leivinpaperilla ja rasvaa leivinpaperi kevyesti öljyllä/voilla/tms. Kaada taikina vuokaan ja levitä raparperit päälle. Sekoita keskenään fariinisokeri ja kaurahiutaleet ja ripottele päälle. Lisää lopuksi valkosuklaapalat.
Paista 175 asteessa 30 - 35 minuutia. Piirakka on helpointa leikata jähtyneenä, mutta maukkainta se on lämpimänä vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Lähetä kommentti