Siirry pääsisältöön

Teetä Espoossa: Nokkalan majakka

Jos et vielä ole käynyt Matinkylän rannassa sijaitsevassa Nokkalan majakassa, niin mene ihmeessä. Meren rannassa sijaitseva kahvila, jossa on kohtuu suuri katettu terassi (talvellakin aika lämmin) ja kesäisin myös katolla sijaitseva terassi. Näihin kahteen ovat koirat myös tervetulleita. Lisäksi on itse ravintola-/kahvilapuoli.
Viime keväänä kävin Nokkalan majakassa lounaalla kesken työpäivän (harvinaista herkkua, että on tälläiseen mahdollisuus) ja nyt iltojen pimennettyä suuntasimme Kumpupilven kanssa Kello viiden teelle. Kello viiden teetä on Nokkalan majakassa tarjolla keskiviikkoiltaisin, pöytävaraus kannattaa tehdä ehdottomasti. Meidän lisäksi kello viiden teetä oli nauttimassa useita muita pienempiä ja suurempia seurueita.

Tarjoilut olivat hyviä ja mukavan omanlaisiaan. Suolaisista löytyi kyllä kolmioleivät, mutta niissä olikin välissä jonkinlaista punajuuriasiaa. Juustopiiras oli viedä kielen mennessään ja myös lohituulihatut sekä skonssit suolaisella levitteellä olivat hyviä.  Makeista löytyi mutakakku, pikkumunkki, mustikkamousse sekä macaron. Kaikki hyviä nekin.  Jokaiselle kello viiden teetä nauttivalle kuului oma kannullinen teetä. Me joimme ensin yhdessä mustaa ja siihen perään vihreää teetä. Tämäkin onnistui mainiosti.
Maisemia ei marraskuussa kovin pimeydeltä nähnyt, mutta hieman valoisemmalla ilmalla ne ovat kyllä katsomisen arvoiset. Nokkalan majakan viereen ei bussilla pääse, mutta lähimmälle pysäkille ei ole hirmuisen pitkä matka. Halutessaan voi paikalle myös reippailla parin kilometrin matkan Isolta Omenalta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Mifu-minestronekeitto

Koulujen alettua on taas tässä huushollissa palattu arkikokkailujen pariin. On herätelty henkiin pari vanhaa reseptiä, kokeiltu täysin uusia juttuja ja tahkottu niitä perusruokiakin. Haasteena on ollut pyrkimys vähentää hiilareita ja lisätä proteiinin saantia.  Tämä resepti toimii ainakin jälkimmäiseen, ja lisäksi siihen saa upotettua lähes mitä vaan jääkaapin kätköistä. Mifu-minestronekeitto Öljyä 1 valkosipulin kynsi silputtua 1-2 sipulia pilkottuna  2 varsisellerin vartta pilkottuna N. 2 dl pakastemaissia sulatettuna  1 prk tomaattimurskaa N. 5 dl vettä Kasvisliemikuutio 1 rkl sitruunamehua 1 pkt esikypsennettyjä punaisia linssejä 2 dl täysjyväpastaa 0,5 prk mifua  Chilihiutaleita, mustapippuria, suolaa, oreganoa ja muita kuivattuja yrttejä Aloita huuhtelemalla ja valuttamalla linssit (itse olen käyttänyt Go Greenin pahvipakkauksessa olevia esikypsennettyjä. Jos keität linssit itse, niin n. 2dl lienee sopiva määrä). ...