Siirry pääsisältöön

Siisteydestä

En ole luonnostani siisti. En niin millään.
En mitenkään erityisemmin inhoa siivoamista tai siistimistä (no, varsinkaan imurointi ei kyllä kuulu mun top10-tekemisiin. Eikä taida päästä top100-listallekaan), mutta keksin yleensä monta monituista asiaa, jotka teen mieluummin kuin siivoan/siistin paikkoja.

Mutta... Pidän siitä, kun ympärilläni on siistiä. Silmä lepää, eikä tarvitse miettiä sitä, että mihin mikäkin tavara kuuluu. Senpä takia on harmi, että tälläisen epäsiistin ihmisen toiseksi puoliskoksi on valikoitunut ihminen, joka ei myöskään ole luonnostaan siisti. Ja sitten tällä toisella epäsiistillä ihmisellä sattuu olemaan vielä jälkikasvua, jotka yhtä poikkeusta lukuunottamatta eivät myöskään ole kovin järjestyshenkistä. Niinpä meillä on yleensä aina kaaos. Paitsi silloin, kun on siivottu.

Ja aina kun on siivottu, teen hiljaisen päätöksen, että nyt tästä siististä ihanuudesta pidetään kiinni. Ja viimeistään 2 vuorokautta myöhemmin koko siisteys on mennyttä....  Enkä voi edes syyttää yleensä (no ehkä himpan verran) talouden muita epäsiistejä tyyppejä vaan ihan itseäni...  Alla oleva kuva kertoo paljon. Katsoin padilta Netflixistä jotain sarjaa ja kudoin sukkaa. Kalenteria täytin tätä ennen. Viisi tuntia aiemmin luin lehteä, joka jäi kaiken kaaoksen alle. Toinen lehti, jota kukaan ei edes aio lukea, on onnistunut seikkailemaan pöydälle myös. Pöydältä löytyy myös juustoraastin, joka piti pakata viikonlopuksi mukaan. Epämääräinen pahviviritys on Papun lempilelu, joka ei näköjään päätynyt ikinä omalle paikalleen portaiden alle vaan on jäänyt leikityksestä ruokapöydälle (!). Kuvan ulkopuolella ovat padi, kirja, piparipurkki, kaiutin sekä puhelin. Toki tämä koko kaaos siivottiin ennen kuin ruvettiin syömään (käytämme ruokapöytää siihenkin, vaikkei sitä kuvista voikaan ehkä päätellä...), mutta seuraavat tavarat rupesivat valtaamaan ruokapöytää heti pian ruoan jälkeen.

Työpöydästäni en edes uskalla julkaista kuvaa. Se on kaaos. Olen yrittänyt kehitellä erilaisia järjestelmiä, joilla tavaroissa olisi joku logiikka. Itse kyllä löydän kaiken tarvitsemani, mutta säälin sitä, joka sijaisena mahdollisesti joutuisi kaivamaan jotain pöydältäni. Työpöytäasiassa yritän kyllä tosissani tämän lukuvuoden aikana kehittyä.

Mutta ei sillä. Onnellista elämää elän silti huolimatta tästä kaaoksesta. Ja hauskintahan tässä on se, että lähes tulkoon kaikissa muissa asioissa olen superjärjestelmällinen. Yleensä mun aivot luokittelevat kaikki asiat sen verran näppärästi, että muistan (yleensä) sovitut asiat ja pystyn kaivelemaan välillä todella hämmästyttäviä (ainakin omasa mielestäni) tietoja jostain muistin lokeroista. Olen myös hyvä organisoimaan sekä saamaan asiat toimimaan. Uskoisin, että aika moni kutsuisi minua järjestelmälliseksi.

Tosin niistä ihmisistä kovinkaan moni ei ole tainnut nähdä tätä ruokapöytäkaaosta eikä varsinkaan sitä työpöytäkaaosta.... Onneksi työpöytä on nyt jäänyt joululoman ajaksi elämään omaa elämäänsä ja loman jälkeen voi taas yrittää sen uuden vuoden kunniaksi vaikkapa siivota...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr