Siirry pääsisältöön

Parasta juuri nyt

Vieläköhän joku seurailen täällä? Blogitauko (joka ei ollut etukäteen suunniteltu) kesti näköjään lähes 4 kk. Mutta nyt on taas alkanut tuntua siltä, että haluan kirjoittaa ja on jotain kirjoitettavaa. Ja ehkä taas aikaakin sille. Mietiskelin eilen ja tänään niitä asioita, jotka tämän koronakurimuksen keskellä ovat hyvin (itselläni oikeasti lähes kaikki asiat ovat oikeasti hyvin. Töissä ei varmasti tule lomautuksia tänä keväänä. Töitä on ja ne hoituu, nooh, jotenkin. On koti, jossa riittää seuraa päivisin jne jne jne. Mutta toki tämä eristäytyneisyys silti jollakin tasolla vaikuttaa. Vaikkakin mun luonteellani tämäkin on nyt vain asia, joka on tullut eteen ja sen kanssa eletään ja selvitään)

Niin, mutta mikä on parasta juuri nyt?

Ihana aamuaurinko
Linnut laulavat metsässä, on rauhallista. Liikenteen ääntä ei juuri kuulu. Nytkin terassin oven raosta kuuluu vain lintujen sirkutusta. Mieli lepää
Papu,
jonka ansiosta tänäänkin olen sinne metsään kävellyt klo 07.10. Papu, joka edelleen on aivan yli-iloinen, joka kertaa kun näkee taas pitkän (eli minimissään 2 minuutin) tauon jälkeen. Papu joka aamuisin tassuttelee painamaan pään poskea vasten, että joko herättäisiin (no, välillä hän ei malta olla myös nuolaisematta.... tämä on vähemmän ihana herätys). Papu, joka on ollut hyvä syy ulkoilla tämän koronakurimuksen aikana paljon. Itse ei ehkä tulisi aivan näin paljon lähdettyä.
Puhtaat ikkunat,
ja se valon määrä, joka niistä tulee sisälle. Onneksi tässä taloudessa asuu eräs pitkä mies, joka yltää näppärästi pesemään ikkunat (ja on siinä vielä supertehokas)

Noutoruoka
ja sitä tarjoavat ravintolat Meidän työpäivät on niin kiireisiä, ettei läheskään aina sitä ruokaa ehditä mistään hakemaan (eikä olla vielä löydetty tästä lähistöltä sopivia kotiinkuljetusravintoloita). Tällä viikolla kuitenkin haettiin järjettömän hyvät lounaat Koski&Syvärin ikkunasta.Vieläkin aivan vähän kuolaan ihanan perunaleivän perään... Eilen vuorossa oli Kolmos3n pääsiäislounas haettuna. Sekin aivan mielettömän hyvää.

Pitkä viikonloppu
Joku voisi sanoa, ettei tää pitkä viikonloppu kovin eroa tästä korona-arjesta, mutta meidän taloudessa ero on merkittävä. Opettaja-arki on ainakin meidän talouden opettajilla niin kiireistä, että Papun ulkoiluttaminenkin pitää suunnitella tarkkaan päivisin. Videomeetit, tehtävien korjaus, sadat wilma-viestit, opetuksen jotenkin järkeväksi saaminen jne jne jne vievät aivan järjettömästi aikaa. Ekoina etäviikkoina työpäivät venyivät helposti 10 tuntiin. Nyt alkaa pysyä jo siinä noin 8 tunnissa. Mutta siis näin pitkänä viikonloppuna on ihanaa, ettei tarvitse olla tavoitettavissa. Voi jättää pois kaiken työhomman miettimisen (no myönnettäköön, että maanantaina on pakko tehdä minityöpäivä, jotta ensi viikon hommat on edes sinne päin suunniteltu)
Oma aamuaika
Kuten tätä kirjoitettaessa. Papukin nukahti uudestaan aamulenkin jälkeen. Voi juoda teetä rauhassa ja lukea hesaria. Tän koronakurimuksen hyviä puolia ovat itselleni nimenomaan aamut. Arkiaamuisin harvoin muuten ehdin lukea hesaria ja juoda teetä. Nyt se on mahdollista.

Kajahtamattomuus
Se, ettei tässä taloudessa ole ainakaan vielä kukaan kajahtanut tähän yhdessä hengaamiseen. Alamittaisille piti tosin tehdä keittiöapulais-, tiski- ja pöydänsiivousvuorot. Aikuiset eivät jaksaneet enää loputonta kivi-sakset-paperi -arpomista ja kinaamista siitä, kuka teki viimeksi mitäkin. Nyt on omat nimetyt päivät jokaiselle. Mutta siis, kaikki ovat eläneet suhteellisen tyytyväisinä.

Joten näin yleisesti ottaen, asiat on tosi hyvin. Vaikkakin tää etäopettaminen on kyllä niin syvältä kuin vain voi olla. Näin loppukaneettina....



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...