Siirry pääsisältöön

Kesä tulee, tuleehan?

Tänään on ollut ihana rentoutumispäivä lähiopetuksen keskellä. Eilen tuli hoidettua arviointiasiat kuntoon (ainakin toivottavasti, pientä hienosäätöä voi toki vielä tehdä), joten tänään on voinut ottaa rennosti. Tosin murrosikäinen Papu Papunen ei ensijuoksujensa keskellä paljon välitä mahdollisista lomapäivistä. Klo 5.15 hän oli hereillä ja lopulta sai allekirjoittaneenkin ylös sängystä ja aamulenkille.

Aikaisin heräämisen hyviä puolia toki on se, että aamulla ehti rauhassa puuhailla ennen kuin lähdimme Papun ja H:n kanssa ulkoilemaan 8 km lenkin. Viikonloppua varten on myös uusi teltta testikasattu terassille (johon se mahtuu juuri, joten tänäkin kesänä voidaan nukkua teltassa terassilla).

H:n lähdettyä golfkierrokselle olemme pitäneet Papusen kanssa kotia pystyssä. Vihdoin ja viimein pääsin myös jatkamaan puutarhahommia terassille.
Tämän kevään kasviasiat ovat nimittäin olleet aavistuksen haastavia.
Ensin tuli korona. Ei siis reissua pohjoiseen äidin kasviapajille. Sinne jäivät kasvamaan paprikat, tomaatit ja muutamat kesäkukat.

Sitten tuli kylmä toukokuu. Kävin toukokuun alussa Muhevaisella hankkimassa ne muutamat kesäkukat, parveketomaatit, vähän yrttejä sekä chilin. Samoin kylvin avomaan kurkut sekä kesäkurpitsat. Tähän päivään asti kasvit ovat nököttäneet aivan liian pienissä purkeissa ruokapöydällä... Nyt on lähes kaikki kuitenkin siirretty isompiin ruukkuihin, jossa nyt sitten harjoittelevat ulkoilua vähissä erin. Ensi viikolla viimeistään pääsevät muuttamaan minikasvihuoneeseen/lasitetulle terassille tai ihan ulos.
Kasvilavassa mansikat, ruohosipuli ja raparperi olivat selvinneet talvesta hengissä ja nyt sinne on myös istutettu hieman porkkanaa ja retiisejä. Kesäkurpitsoja en vielä uskaltanut lavaan siirtää, jos yöpakkanen sattuisi vielä yllättämään.
Kesälomaankin on enää jäljellä 7 työpäivää. Kesälomaan, joka on hämmentävästi ilman suunnitelmia, koska korona. Toisaalta tämän kevään jälkeen jokainen pienikin kaupungilla käynti tuntuu reissulta kauas, joten eipä sitä niin suuria kaipaakaan. Muutama pieni mökkireissu on varattu ja teltan kera on tarkoitus retkeillä yönkin yli. Koronasta johtuen on myös löydetty monta uutta retkipaikkaa, jossa voi kesän aikana käydä päiväseltäänkin.

Mutta onpa hienoa, että kesä alkaa olla täällä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj