Siirry pääsisältöön

Koronapäiväkirja osa1

Ja miten se eilinen päivä sitten meni?

7.05 poikkeuksellisesti heräsin kellon soittoon. Papu ei poikkeuksellisesti ollut herännyt (ja samalla herättänyt mua) aiemmin. Siispä rapsuttelin Papua + tein omat aamutoimet.

7.20 Papun kanssa lenkille. Koska lähiopetus koittaa 14.5. alkaen, on Papua ruvettu totuttamaan yksinoloon ja samalla tavoitteena olisi, että toinen olisi päivisin mahdollisimman väsynyt. Siispä on kuvioihin otettu myös pitkät aamulenkit. Tänään kävelimme Papun kanssa 3,7km ja aikaa meni n. 55 minuuttia.

8.15 fiksu paita päälle + poikkeuksellisesti myös fiksut housut. Useimpina päivinä on mulla jalassa ulkoiluhousut tai collarit. Papulle aamupalaa.

8.45 aamusmoothien + teen kanssa työpisteen ääreen. Työpiste = keittiön pöytä, joka on siirretty sohvan eteen (ja meidän jatkettava sivupöytä toimii ruokapöytänä). Tehtävien avaamista Classroomiin (osa avautui jo automaattisesti 8.00), wilma-viestien lukemista + niihin vastaamista (vain 2 vastaamista vaativaa viestiä), kevätarvosanojen miettimistä + kengurukilpailun pisteiden kirjaamista itselle.
10.00 päivän ensimmäinen Google Meet: 7. luokan fysiikkaa. Käytiin läpi valon taittuminen. Kokeiltiin asiaa itse vesilasin + ruokalusikan avulla, katsottiin lyhyitä videopätkiä + tehtiin muistiinpanot.

10.45 Meet kesti poikkeuksellisesti 1 oppitunnin verran (koska harvinaista kyllä oppilaat oikeasti kyselivät + ottivat kantaa). Oppilaat jatkoivat vielä toisen tunnin tehden tehtäviä ja itse jatkoin kotitehtävien tarkistamista + palautteen antamista.

11.20 Papun pikapäivälenkki.

11.45 autoon + työpaikalla käymään. Veimme sinne jo valmiiksi ne paperit + monisteet, joita emme tarvitse tämän lopun etäopetusjakson aikana. Töissä tulostin papereita + juteltiin rehtorin kanssa lähiopetusviikkojen kuvioista (=kukaan ei tiedä vielä mitään).

13.30 takaisin kotona. Code.org -sivuston tehtäväpakettien säätämistä kuntoon + pikainen lounas eilisistä jämistä (grilliruokaa). Tiskikone + pyykkikone pyörimään.

14.30 päivän toinen Meet. Opettelimme yhdessä 7. luokan matikan ryhmän kanssa code.orgiin kirjautumista + sitä miten siellä toimitaan. Ekat pääsivät ohjelmoinnissa jo aika pitkälle. Ehdin vielä tarkistaa samaisen ryhmän ekan tunnin hommat, jotka olivat tehneet itsenäisesti.

15.15 Papun kanssa päivälenkille. Katselimme samalla, kuinka läheiselle työmaalle tuotiin rivitalo paloissa. Rivitalotyömaa alkoikin jo ihan näyttää talolta.

16.00 välipalaksi smoothie + leipää. Samalla vielä muutamien tehtävien korjaamista + tarkistamista. Lähetin myös pari wilma-viestiä konsultoidakseni erityisopettajaa.
Oli muuten erilainen maanantaityöpäivä kuin normaalisti. Poikkeuksellisesti alamittaiset olivat tänään äidillään, joten mun vieressä ei istunut yksi 5.-luokkalainen ja yksi 7.-luokkalainen, jotka yleensä odottavat Meettien tauon, jotta voivat kysyä apua omiin tehtäviinsä. Ihmekkös, kun tämä päivä tuntuikin aika kevyeltä päivältä.

16.45 pyykkikoneen tyhjennys (hups, se ehti jo päivän mittaan unohtua...) + pyykkien laittaminen kuivumaan. Tiskikoneen tyhjennys  + täyttö. Papulle ruokaa.

17.10 päivän lukuhetki1. Luin loppuun Anu Juvosen Lähiöoksennuksen. Kirja oli hämmentävällä tavalla hyvä. Todella raadollinen kuvaus nuoruudesta Kannelmäessä. Todella kamala välillä, mutta sitten kuitenkin todella hyvä.

17.40 työkaveri soitti ja spekuloitiin toimenpiteitä koulussa lähiopetuksessa. Lueskelin samalla Opetus- ja kulttuuriministeriön + THL:n ohjeistuksia kouluille.

18.40 Papun kanssa kävellen Mustiin ja Mirriin. Papu rakastaa Mustissa & Mirrissä vierailua ja on jo lähiM&M:ssä niin tuttu vierailija, että hänet tunnetaan nimeltä..  Ja toki siellä saa hieman herkkujakin.

19.15 tavattiin ystävän + koirien kanssa ja käytiin Paloheinässä iltakävelyllä. Olipa ihana nähdä taas jotain muutakin ihmistä ajan kanssa kuin kotiväkeä.

20.40 kotona jälleen. Iltapalaksi leipää + smoothie. Somen selaamista. Luin lehteä, jonka viidennessä artikkelissa tajusin lukeneeni jo koko lehden viikkoja sitten...  Papun hampaiden pesu + silmätippojen laitto. Papulle myös iltapalaa.

22.00 Papun iltalenkki. Sängyssä kirjan lukemista. Nukahdin 23.30... Tätä rytmiä pitää ruveta kääntämään, ettei ole aivan tuskaa ne 12 lähipäivää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj