Siirry pääsisältöön

OLD BOY BBQ

Erittäin erittäin harvoin annan ravintolalle toisen tilaisuuden, jos ensimmäinen kerta ei mene nappiin. OLD BOY BBQ kuitenkin muodosti tässä poikkeuksen. Ensimmäisellä kerralla seurueemme ei ollut oikein tyytyväinen ruokaan (ihan ok, mutta ei mitään ihmeellistä) ja palvelu oli jotenkin kovin nihkeää. 

Toiset ystävämme halusivat kuitenkin kokeilla tätä ravintolaa ja saivat houkuteltua meidät mukaan (hyvä seura pelastaa syömisen kuin syömisen). Ja tämä toinen kerta kyllä kannatti. Nyt palvelu toimi hyvin ja kaikki onnistui. Ruoka oli myös hyvää ja sitä todellakin oli riittävästi. Joko ravintola on kehittynyt huimasti kevään aikana tai hionut konseptiaan koronan aikana tai rajoitettu asiakasmäärä auttoi. Tämä ravintolakerta oli joka tapauksessa huomattavasti parempi kuin ensimmäinen.

Old Boy BBQ:n ruoka on pääsääntöisesti korealaisen keittiön suuntaisia. Kuitenkin annoksista löytyy suomalaisia elementtejä, kuten esimerkiksi muikkuja tai uusia perunoita. 
Alkupaloina söimme ystäväni kanssa puoliksi muikku baot (pehmeä sämpylä, jonka välissä muikkua yms) sekä dumblingeja. Kummatkin olivat todella herkullisia. Myös seurueessamme tilattu tartar oli ilmeisen hyvä. 
Pääruokana otin Bibimbabin, joka oli ainoa kasvisversio pääruoista. Oli hyvää ja annoksen koko oli reilu. Ystäväni tilasivat loput listan pääruoista ja pöydässä olikin sitten kanaa (tämä voitti meidän parhaan annoksen äänestyksen), possua sekä nautaa. Kaikki tykkäsivät omista annoksistaan. Myös jälkiruoat toimivat. 

Nyt kokemus oli sen verran hyvä, että voisin mennä uudestaankin. Toki pitää suhtautua tähän hieman koronavarauksella. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen ravintolassa syöminen helmikuun jälkeen. Ehkä oli vain niin ihanaa päästä syömään ulos, että mikä tahansa olisi maistunut hyvältä? (Jos kyseessä olikin koronavaikutus, niin ainakaan se ei ulottunut seuraavaan ravintolasyömiseen... Vaikka seura oli jälleen mitä mainiointa.)                                                 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr