Siirry pääsisältöön

Bar Teos

Bar Teos on erittäin ihastuttava Tapas-ravintola ehkä Töölössä (mä oon tosi hyvin selvillä siitä, että missä rajat menee....), kohtuullisen lähellä Oopperaa. Jostakin syystä siellä ei vaan tule käytyä kovin usein. Viime kerrasta oli 4 vuotta... Mutta nyt suuntasimme P:n kanssa paikalle. Ravintola on pieni ja suosittu, joten pöytävaraus kannattaa tehdä.

Tällä kertaa otimme yhdessä 22€:n Tapas menun sekä lisäksi listalta muita poimintoja 15 €:n edestä. Asiaan kuuluvasti tapakset olivat pieniä annoksia ja yksikään ei tuottanut pettymystä. Itse ihastuin varsinkin lisukkeena olevaan yrttiperunoihin ja alioliin. Ravintola ei mielestäni myöskään ole hinnalla pilattu. Kaksi henkeä sai vatsansa täyteen ja lisäksi kumpikin ison lasillisen talon viiniä alle 50 €:lla. Ruokien esille laitto oli myös mielestäni kiva. Harmillisesti kamera ei tullut mukaan, joten kuvia ei ole :/

Hieman hämmentävää oli tarjoilija, joka puhui oikeastaan vain ja ainoastaan englantia. Ei siinä mitään, englanti käy hyvin, mutta kun listat olivat täysin suomeksi. Itse ainakin arvoin kovasti tilauksen suorittamista. Lähinnä siis sitä, että käännänkö ruokien nimet englanniksi vaiko enkö. Höpötin sitten sekaisin englantia ja suomea ja tilaus onnistui...

Kommentit

  1. Kiva kuulla, että on hyvä paikka! Oon menossa sinne ensimmäistä kertaa nyt parin päivän päästä. :)

    VastaaPoista
  2. Todella kiva mesta, jossa tulee käytyä aina silloin tällöin. Itse koitin pärjätä espanjan, suomen ja enkun sekoituksells. Jotain ruokaa sieltä aina eteen tulee, aina herkullista. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr