Siirry pääsisältöön

Bar Teos

Bar Teos on erittäin ihastuttava Tapas-ravintola ehkä Töölössä (mä oon tosi hyvin selvillä siitä, että missä rajat menee....), kohtuullisen lähellä Oopperaa. Jostakin syystä siellä ei vaan tule käytyä kovin usein. Viime kerrasta oli 4 vuotta... Mutta nyt suuntasimme P:n kanssa paikalle. Ravintola on pieni ja suosittu, joten pöytävaraus kannattaa tehdä.

Tällä kertaa otimme yhdessä 22€:n Tapas menun sekä lisäksi listalta muita poimintoja 15 €:n edestä. Asiaan kuuluvasti tapakset olivat pieniä annoksia ja yksikään ei tuottanut pettymystä. Itse ihastuin varsinkin lisukkeena olevaan yrttiperunoihin ja alioliin. Ravintola ei mielestäni myöskään ole hinnalla pilattu. Kaksi henkeä sai vatsansa täyteen ja lisäksi kumpikin ison lasillisen talon viiniä alle 50 €:lla. Ruokien esille laitto oli myös mielestäni kiva. Harmillisesti kamera ei tullut mukaan, joten kuvia ei ole :/

Hieman hämmentävää oli tarjoilija, joka puhui oikeastaan vain ja ainoastaan englantia. Ei siinä mitään, englanti käy hyvin, mutta kun listat olivat täysin suomeksi. Itse ainakin arvoin kovasti tilauksen suorittamista. Lähinnä siis sitä, että käännänkö ruokien nimet englanniksi vaiko enkö. Höpötin sitten sekaisin englantia ja suomea ja tilaus onnistui...

Kommentit

  1. Kiva kuulla, että on hyvä paikka! Oon menossa sinne ensimmäistä kertaa nyt parin päivän päästä. :)

    VastaaPoista
  2. Todella kiva mesta, jossa tulee käytyä aina silloin tällöin. Itse koitin pärjätä espanjan, suomen ja enkun sekoituksells. Jotain ruokaa sieltä aina eteen tulee, aina herkullista. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj