Siirry pääsisältöön

Aakkoset: B niin kuin brunssit


Brunssit ja aamupalat. Voiko olla parempaa?
Kotona aamupalani ei mitenkään kummoinen ole. Ei yleensä viikonloppuisinkaan. Ellei sitten ole vieraita, tai jostakin kumman syystä muuten vain päätetään järkätä oma brunssi. Mutta sitten ne aamupalat ja brunssit kahviloissa. oi. Innostus brunsseihin syntyi oikeastaan Saksassa. Siellä kun kahviloiden aamupalat ovat vaan todella halpoja. Tosin en ole tainnut saksassa käydä kuin yhdellä varsinaisella brunssilla, mutta sieltä se ajatus lähti.

Ennen blogimaailmaan sekaantumista oli jotenkin todella vaikeaa löytää tietoja brunsseista. Tai sitten mun googlaaminen asian suhteen oli todella huonoa... Muiden blogeja lukiessani on kuitenkin pääkaupunkiseudun brunssit aika hyvin hahmottuneet. Tosin mulle uusia paikkoja ilmaantuu koko ajan...  Tällä hetkellä brunssien voisi jopa sanoa olevan mun ja P:n jonkinlainen harrastus. jee, joku yhteinen harrastuskin löytyy. Tämän vuoden alusta ollaan joka viikonloppuna, joka ollaan oltu kotona, käyty brunssilla joko lauantaina tai sunnuntaina. Kokemuksia eri paikoista on kertynyt siis jonkin verran. Ja kevään aikana kertynee toivottavasti enemmän.

Tähän astisista kokeiluista ehdottomasti paras brunssi valikoimiltaan on Fazerin brunssi. Siellä vain on niiiin paljon niiiin hyvää syömistä. Miinuksena paikalle on meluisuus ja rauhattomuus. Paljon ihmisiä on ängetty pieneen tilaan. Hyvänä kakkosena on Pitäjänmäen Dylan Pinkin brunssi. Täällä valikoima oli myös hyvä ja paikka oli huomattavasti rauhallisemman oloinen kuin Fazer. Jos mun nyt pitäisi suunnata brunssille paikkaan, jossa olen jo aiemmin käynyt suuntaisin Dylan Pinkkiin.

Kommentit

  1. Dylan Pink oli kyllä kiva paikka! Olen ollut siellä myös lounastamassa.
    Fazula on tosi laadukas ja monipuolinen, mutta ruuhkaa ja melua siellä on aina niin kovasti.. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. rauhaton tunnelma on kauheen harmillista Fazerilla. Se oliskin muuten lähes täydellinen brunssipaikka...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...