Siirry pääsisältöön

Aakkoset: B niin kuin brunssit


Brunssit ja aamupalat. Voiko olla parempaa?
Kotona aamupalani ei mitenkään kummoinen ole. Ei yleensä viikonloppuisinkaan. Ellei sitten ole vieraita, tai jostakin kumman syystä muuten vain päätetään järkätä oma brunssi. Mutta sitten ne aamupalat ja brunssit kahviloissa. oi. Innostus brunsseihin syntyi oikeastaan Saksassa. Siellä kun kahviloiden aamupalat ovat vaan todella halpoja. Tosin en ole tainnut saksassa käydä kuin yhdellä varsinaisella brunssilla, mutta sieltä se ajatus lähti.

Ennen blogimaailmaan sekaantumista oli jotenkin todella vaikeaa löytää tietoja brunsseista. Tai sitten mun googlaaminen asian suhteen oli todella huonoa... Muiden blogeja lukiessani on kuitenkin pääkaupunkiseudun brunssit aika hyvin hahmottuneet. Tosin mulle uusia paikkoja ilmaantuu koko ajan...  Tällä hetkellä brunssien voisi jopa sanoa olevan mun ja P:n jonkinlainen harrastus. jee, joku yhteinen harrastuskin löytyy. Tämän vuoden alusta ollaan joka viikonloppuna, joka ollaan oltu kotona, käyty brunssilla joko lauantaina tai sunnuntaina. Kokemuksia eri paikoista on kertynyt siis jonkin verran. Ja kevään aikana kertynee toivottavasti enemmän.

Tähän astisista kokeiluista ehdottomasti paras brunssi valikoimiltaan on Fazerin brunssi. Siellä vain on niiiin paljon niiiin hyvää syömistä. Miinuksena paikalle on meluisuus ja rauhattomuus. Paljon ihmisiä on ängetty pieneen tilaan. Hyvänä kakkosena on Pitäjänmäen Dylan Pinkin brunssi. Täällä valikoima oli myös hyvä ja paikka oli huomattavasti rauhallisemman oloinen kuin Fazer. Jos mun nyt pitäisi suunnata brunssille paikkaan, jossa olen jo aiemmin käynyt suuntaisin Dylan Pinkkiin.

Kommentit

  1. Dylan Pink oli kyllä kiva paikka! Olen ollut siellä myös lounastamassa.
    Fazula on tosi laadukas ja monipuolinen, mutta ruuhkaa ja melua siellä on aina niin kovasti.. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. rauhaton tunnelma on kauheen harmillista Fazerilla. Se oliskin muuten lähes täydellinen brunssipaikka...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr