Siirry pääsisältöön

Brunssilla Krullassa




Krulla on Helsingin keskustassa sijaitseva Wieniläinen kahvila. Useamman kerran olen kyseisen kahvilan ohi mennyt, mutta sisälle en ollut tätä ennen ikinä saanut aikaiseksi mennä. Tänään kuitenkin suuntasin Krullaan brunssille. City-lehdessä Krullan aamupala oli saanut paljon kehuja, joten piti katsastaa, onko paikka kehujensa arvoinen.
Brunssi maksaa lauantaisin 22 €, mikä mielestäni oli hieman suolainen hinta... Arkisin aamiaisbuffetin saa 12 €:lla, ja jos se on yhtä kattava kuin viikonlopun brunssi niin arkihinta on todella halpa. Brunssiin kuului mikä tahansa kahvi tai tee ja syötävää oli paljon. Leikkeleitä, muutamaa salaattia, paistettuja kananmunia, pekonia, jotain muuta lämmintä (useimmissa brunssipaikoissa ei muuten kerrota missään, mitä mikin on... se on hieman haastavaa välillä), erilaisia leipiä, croisantteja, juustoja, mehuja, maustamatonta jogurttia... Jälkiruokana oli hedelmäsalaatti. Ruoan puolesta brunssi ei mielestäni ollut mitenkään erityinen. Mielestäni Dylan Pinkissä oli esimerkiksi laajempi tarjonta. Mutta itse paikka kyllä korvaa ruokaa. Kahvila on kivan tunnelmallinen ja  valkoiset pöytäliinat, tarjoilijat yms. tuovat oman tunnelmansa.

Pidin, varsinkin tunnelmasta. Koin kuitenkin paikan hieman meluisaksi ja ahtaaksi. Ruokavalikoima ei ollut niin laaja kuin odotukseni. Voisin mennä uudestaankin, mutta todennäköisesti tästä ei tule ns. kantapaikkaani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr