Siirry pääsisältöön

lukupiiri

Reilu vuosi sitten perustin ystäväni L:n kansa lukupiirin (P kutsuu tätä L-piiriksi erinäisistä historiallisista syistä), joka on kokoontunut aina kerran kuussa. Ollaan luettu hyviä kirjoja, jees-kirjoja ja muutama katastrofikin on tullut valittua. Ollaan astuttu myös ulos mukavuusalueilta jonkin verran. Kävijämäärät Lukupiirissämme ovat vaihdelleet huimasti. Vähimmillään meitä on ollut paikalla 2 (tämä on tainnut tapahtua vain kerran) ja viimeisimmässä kokoontumisessa oli osallistujaennätys: 7 höpöttävää naispuolista henkilöä. Lukupiirimme pyrkii keskittymään kirjoihin, mutta suurena osana siihen kuuluu myös jutustelu kirjaan liittyvistä asioista tai hieman muistakin... :). Lukupiirissämme on monta hienoa asiaa kuten se, että heeei me luetaan kirjoja. Ja kirjat on aina aika ihana asia. Ja mielettömän hienoa on ollut myös näin aikuisena tutustua uusiin ihmisiin ja jakaa ajatuksia sellaisten ihmisten kanssa, joita ei vielä kovin hyvin tunne.

Viime kertainen Lukupiirimme parisen viikkoa sitten kokoontui täällä mun luona. Tarjosin vuohenjuustoleipiä ja halloumisalaattia. Halloumisalaatista on muodostunut viime aikoina mun suosikkisalaatti. Ja sen ohjehan on tällainen:

Halloumisalaatti
1 pkt halloumia
1 punasipuli
salaattia sopivasti
minitomaatteja
viinirypäleitä
avokado
pinjansiemeniä
cashewpähkinöitä

kastike:
½ appelsiinin mehu
suunnilleen saman verran öljyä
½ silputtu chili (ilman siemeniä)
1 valkosipulin kynsi pienistettynä
pippuria
suolaa

Viipaloi halloumi ja paista se öljyssä kauniin ruskeaksi ja anna jäähtyä sen minkä ehtii. Kuullota myös punasipuli (ja lisää siihen halutessasi hieman hunajaa). Paahda pinjansiemenet ja jos siltä tuntuu myös cashewpähkinät. Sekoita salaatti ja lisää kastike. Itse pidän tästä salaatista eniten, kun se on oikeasti salaatinkastikkeesta kostea. ...mutta mä oonkin yleisesti ottaen kastikkeiden ystävä...

Kommentit

  1. Tätäkin pitää koittaa! Halloum on aika ihanaa. :) Ostin itseasiassa siihen sun kasviskeittoon eilen ainekset, mutten jaksanut tehdä sitä tänään, sillä tulin kipeäksi.. Toivottavasti huomenna olisi virtaa jo himpun verran enemmän!

    VastaaPoista
  2. Mulla on ollut nyt koko kevää kestänyt halloumfanitus menosssa. Se on vaan niin hyvää. Taidanki tehdä huomenna jälleen tätä salaattia itselleni iltaruoaksi... Paranemisia :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr