Reilu vuosi sitten perustin ystäväni L:n kansa lukupiirin (P kutsuu tätä L-piiriksi erinäisistä historiallisista syistä), joka on kokoontunut aina kerran kuussa. Ollaan luettu hyviä kirjoja, jees-kirjoja ja muutama katastrofikin on tullut valittua. Ollaan astuttu myös ulos mukavuusalueilta jonkin verran. Kävijämäärät Lukupiirissämme ovat vaihdelleet huimasti. Vähimmillään meitä on ollut paikalla 2 (tämä on tainnut tapahtua vain kerran) ja viimeisimmässä kokoontumisessa oli osallistujaennätys: 7 höpöttävää naispuolista henkilöä. Lukupiirimme pyrkii keskittymään kirjoihin, mutta suurena osana siihen kuuluu myös jutustelu kirjaan liittyvistä asioista tai hieman muistakin... :). Lukupiirissämme on monta hienoa asiaa kuten se, että heeei me luetaan kirjoja. Ja kirjat on aina aika ihana asia. Ja mielettömän hienoa on ollut myös näin aikuisena tutustua uusiin ihmisiin ja jakaa ajatuksia sellaisten ihmisten kanssa, joita ei vielä kovin hyvin tunne.
Viime kertainen Lukupiirimme parisen viikkoa sitten kokoontui täällä mun luona. Tarjosin vuohenjuustoleipiä ja halloumisalaattia. Halloumisalaatista on muodostunut viime aikoina mun suosikkisalaatti. Ja sen ohjehan on tällainen:
Halloumisalaatti
1 pkt halloumia
1 punasipuli
salaattia sopivasti
minitomaatteja
viinirypäleitä
avokado
pinjansiemeniä
cashewpähkinöitä
kastike:
½ appelsiinin mehu
suunnilleen saman verran öljyä
½ silputtu chili (ilman siemeniä)
1 valkosipulin kynsi pienistettynä
pippuria
suolaa
Viipaloi halloumi ja paista se öljyssä kauniin ruskeaksi ja anna jäähtyä sen minkä ehtii. Kuullota myös punasipuli (ja lisää siihen halutessasi hieman hunajaa). Paahda pinjansiemenet ja jos siltä tuntuu myös cashewpähkinät. Sekoita salaatti ja lisää kastike. Itse pidän tästä salaatista eniten, kun se on oikeasti salaatinkastikkeesta kostea. ...mutta mä oonkin yleisesti ottaen kastikkeiden ystävä...
Viime kertainen Lukupiirimme parisen viikkoa sitten kokoontui täällä mun luona. Tarjosin vuohenjuustoleipiä ja halloumisalaattia. Halloumisalaatista on muodostunut viime aikoina mun suosikkisalaatti. Ja sen ohjehan on tällainen:
Halloumisalaatti
1 pkt halloumia
1 punasipuli
salaattia sopivasti
minitomaatteja
viinirypäleitä
avokado
pinjansiemeniä
cashewpähkinöitä
kastike:
½ appelsiinin mehu
suunnilleen saman verran öljyä
½ silputtu chili (ilman siemeniä)
1 valkosipulin kynsi pienistettynä
pippuria
suolaa
Viipaloi halloumi ja paista se öljyssä kauniin ruskeaksi ja anna jäähtyä sen minkä ehtii. Kuullota myös punasipuli (ja lisää siihen halutessasi hieman hunajaa). Paahda pinjansiemenet ja jos siltä tuntuu myös cashewpähkinät. Sekoita salaatti ja lisää kastike. Itse pidän tästä salaatista eniten, kun se on oikeasti salaatinkastikkeesta kostea. ...mutta mä oonkin yleisesti ottaen kastikkeiden ystävä...
Tätäkin pitää koittaa! Halloum on aika ihanaa. :) Ostin itseasiassa siihen sun kasviskeittoon eilen ainekset, mutten jaksanut tehdä sitä tänään, sillä tulin kipeäksi.. Toivottavasti huomenna olisi virtaa jo himpun verran enemmän!
VastaaPoistaMulla on ollut nyt koko kevää kestänyt halloumfanitus menosssa. Se on vaan niin hyvää. Taidanki tehdä huomenna jälleen tätä salaattia itselleni iltaruoaksi... Paranemisia :)
VastaaPoista