Siirry pääsisältöön

uuden lajin opettelua

Luin tänään jostain vanhasta Sportista artikkelin uuden urheilulajin aloittamisesta aikuisiällä. Ja artikkelihan sopi muhun kuin nenä päähän. Tänä kesänä olen siis aloittanut täysin uuden urheilulajin. Hieman tämän lajin suuntaan menin jo syksyllä käydessäni opettelemassa lentopallon alkeita. Nyt pistin pökköä pesään hieman lisää ja aloitin sitten beachvolleyn (rantalentopalloksi kutsutaan myös).

Alkaneen loman kunniaksi olen sitten treenannut lajia hieman enemmänkin ja jeee edistystä on näkyvissä, kylläkin erittäin hitaasti....  Näin kahden päivän tehokuurin jälkeen on kyllä todella monta lihasta jumissa... Tiesittekö, että myös nimettömän lihakset voi saada jumiin... Voi ne, kirjoittaminenkin vaatii uskomattoman paljon ajattelua tällä hetkellä. Mutta anyway, tämä on mukavaa kipua :). Laji viihdyttää ainakin toistaiseksi hyvin, kehittymistä tapahtuu ja hengissä selviää kun toistelee "moka on lahja, moka on lahja..."

Elätän toivoa, että kesän lopussa pallo nousee jo sinne, minne sen haluaisin nousevan... :D

Mutta on muuten ollut yllättävän vaikeaa myöntää itselleen, että on jossain lajissa näin totaalisen huono ja vasta-alkaja...  Sikäli lapsena eri lajien aloittaminen on varmasti helpompaa, kun ei ole vielä niin kovin itsekriittinen. Samoin tuntee jotenkin nolaavansa itsensä, kun tekee niin typeriä virheitä. Mutta onhan ne muutkin niitä joskus tehneet (paitsi ne hillittömän lentopallogurut...).

Mutta täältä sitä noustaan. Kun aloittaa pohjalta, ei suunta voi olla enää kovin pahasti alaspäin :)

Kommentit

  1. Onnittelut uudesta aluevaltauksesta. Lentopallo ja varsinkin beach on ihan mahtavaa. Mäkin pelasin aiemmin lentopalloa, jouduin aikuisiällä opettelamaan mäkin aika alusta. Mun notkoselkäni vaan ei tykännyt, niin oli pakko luopua lajista. Mutta sairaan kivaa se on!

    VastaaPoista
  2. kiitokset :). Kivaahan tämä on ollut, mutta kyllä huutaa erinäiset paikat hoosiannaa tällä hetkellä...
    Mulla on kans vähän vanhoja vaivoja, joiden mielipiteitä beachista odottelen mielenkiinnolla. Vielä ei oo mikään paikka ainakaan täysin kieltäytynyt rantaelämästä, mutta katsotaan kuinka käy...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr