Siirry pääsisältöön

Villa Åkerblomin brunssi

Lenkkeillessäni Leppävaaran lähistöllä olen monta monituista kertaa törmännyt Villa Åkerblomin brunssimainokseen. Eräs kaunis, lämmin, aurinkoinen (kesäinen, kesäinen, kesäinen.... voiko paremmin enää päivää kuvailla) sunnuntai otin sitten pyörän alleni ja pyöräilin Villa Åkerblomiin. Pyöräily oli muuten ensimmäinen kesäloman pyöräily. Hieman jännitin nilkan sanomisia, mutta ainakaan ilman lukkopolkimien käyttöä ei valituksia tullut. Hyvä niin.

Villa Åkerblom toimii kokous- ja juhlatilana ja on kyllä erittäin idyllisellä paikalla merenrannasa. Maisemat olivatkin ehdottomasti tämän brunssin kohokohta, samoin palvelu. Jos paikkaan joskus suuntaat, kannattaa pyytää pöytää ulos (jos sää vain suosii) ja nimenomaan merinäköalalla.

Tarjoilujen puolesta brunssi ei erityisesti sykähdyttänyt. Tarjolla oli erilaisia kaloja, uusia perunoita, kermaperunoita, munakokkelia, karjalanpiirakoita, salaatinlehtiä, fetaa, salaattijuustoja, tummaa sekaleipää (sellaista kuin aina koulussa) ja mansikoita.


Hieman olisin kaivannut erilaisia salaatteja ja erilaisia leipiä ja juustoja + leikkeleitä. Mutta vatsa tuli täyteen näinkin. Jälkiruoaksi oli vielä todella hyvää tiramisua. Se kannattaa huomioida etukäteen, että paikassa käy maksuvälineenä ainoastaan käteinen ja lähimmälle pankkiautomaatille on aikalailla matkaa.

Kommentit

  1. Hei tälläisesta paikasta mulla ei ole ollut mitään tietoa. :) Mä käyn kyllä jossain välissä testaamassa, vaikka sekaleivän taidan jättää sinne leipäkoriin. :)

    Ihanaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näkymien ja espoolaisuuden takia kannattaa suunnata käymään :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...