Siirry pääsisältöön

Hulluilla

Stockan hullut päivätkin sitten tuli ja meni (eli kohta on joulu.... miten aika voi kulua näin nopeaa??) . Hulluissa päivissä parasta on varmastikin kuvaston selaaminen. Nimenomaan paperiversion. Vaikka oon monessa asiassa siirtynyt digiversioiden lukemiseen, niin hullujen kuvasto + ikean kuvasto ovat vaan paljon kivemmat paperisina.

Tänäkin vuonna selailin kuvastoa ahkerasti. Taittelin sivuja merkiksi, mitä voisin ostaa. Loppujen lopuksi en livenä edes etsinyt suurimpaa osaa niistä jutuista, mitkä merkkailin. Tajusin, että olen vain valumassa kohti kulutushysteriaa: mähän en oikeasti tarvitse yhtään mitään merkkaamistani asioista. Harkitsin jo vakaasti sitäkin, että jättäisin hullut kokonaan väliin.

Loppujen lopuksi kävin siellä kuitenkin kaksi kertaa.... Ensimmäinen kerta oli tosin vähän sattumaa. Kävin nimittäin uuden ystäväni T:n kanssa kiinalaisella Tapiolassa Tung Hingissä (nettisivut ovat ainoastaan kotiinkuljetuksen sivuille). Tung Hingissä on ihan ok ruokaa. Ruoassa ei ole mitään vikaa, mutta ei ole vielä tullut vastaan Rovaniemen kiinalaisen (jonka nimestä ei ole pienintäkään tietoa) voittanutta...  Syömisen ja juoruilun jälkeen päätin sitten käydä katsomassa ohimennen muutaman jutun hulluilta, kun kerran vieressä oltiin.

Perjantaina sitten suuntasin paikalle tietoisesti hakemaan muutamat lasit. Tai no menin hakemaan yksiä, mutta ostin kahdet.... Suuntasin hakemaan nimenomaan Iittalan Stella -laseja, joita en omasta mielestäni ainakaan ole nähnyt enää oikein missään. Eikä varmaan pitäisikään, koska tuotanto on näköjään lopetettu vuoden 2009 lopussa. Loistavaa kuitenkin, että Stocka oli jostakin näitä saanut. Mulla on näitä kaapeissa tähän asti ollut neljä 25 cl:n lasia ja kaksi 33 cl:n lasia. Nuo 33 cl:n lasit ovat käteviä monessa tilanteessa, joten nyt sitten ostin kaksi lisää. Tämä oli löytö, josta todella pidin. Ja kun olen tässä viimeisen puolen vuoden aikana kartuttanut kartio-kokoelmaani värikkäämmäksi, niin ostin sitten 2 vedenvihreää kartio-lasiakin...  Lisäksi mukaan lähti kaksi pikkupyyhettä (nämäkin oikeasti tarpeeseen) sekä jälleen löytyi yksi joululahja. Kosmetiikkaosastoa ja ruokaosastoa välttelin. Niillä meno vaikutti kaikkein hulluimmalta.

Mä kävin siis Tapiolan hulluilla ja jotenkin se kauhea tungos ja ryysis ja kuumuus ja kaikki olivat taas vähän liikaa. ...hinnat ei oo läheskään niin hulluja kuin ne asiakkaat. Voin vain kuvitella, millaista oli keskustan Stockalla...

Kommentit

  1. Sä teit kivoja ja palkisevia löytöjä! Mä jätin tänä vuonna Hullarit kokonaan väliin, mikä on mun kohdalla täydellisen historiallista. Merkkailin sun tavoin kuvastoa, mutta mikään siellä ei ollut niin tärkeää, että olisin vaivautunut keskustan tungokseen. Yhtä tuotetta yritin ostaa verkkokaupasta, mutta se oli siihen mennessä jo loppunut. Shoppaamattomuuteen vaikutti myös se, että yritän säästää kaiken liikenevän rahan tulevaa matkaa varten. Ehkä ensi keväänä hulluilen ja saalistan taas Hullareilla. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr