Siirry pääsisältöön

Hulluilla

Stockan hullut päivätkin sitten tuli ja meni (eli kohta on joulu.... miten aika voi kulua näin nopeaa??) . Hulluissa päivissä parasta on varmastikin kuvaston selaaminen. Nimenomaan paperiversion. Vaikka oon monessa asiassa siirtynyt digiversioiden lukemiseen, niin hullujen kuvasto + ikean kuvasto ovat vaan paljon kivemmat paperisina.

Tänäkin vuonna selailin kuvastoa ahkerasti. Taittelin sivuja merkiksi, mitä voisin ostaa. Loppujen lopuksi en livenä edes etsinyt suurimpaa osaa niistä jutuista, mitkä merkkailin. Tajusin, että olen vain valumassa kohti kulutushysteriaa: mähän en oikeasti tarvitse yhtään mitään merkkaamistani asioista. Harkitsin jo vakaasti sitäkin, että jättäisin hullut kokonaan väliin.

Loppujen lopuksi kävin siellä kuitenkin kaksi kertaa.... Ensimmäinen kerta oli tosin vähän sattumaa. Kävin nimittäin uuden ystäväni T:n kanssa kiinalaisella Tapiolassa Tung Hingissä (nettisivut ovat ainoastaan kotiinkuljetuksen sivuille). Tung Hingissä on ihan ok ruokaa. Ruoassa ei ole mitään vikaa, mutta ei ole vielä tullut vastaan Rovaniemen kiinalaisen (jonka nimestä ei ole pienintäkään tietoa) voittanutta...  Syömisen ja juoruilun jälkeen päätin sitten käydä katsomassa ohimennen muutaman jutun hulluilta, kun kerran vieressä oltiin.

Perjantaina sitten suuntasin paikalle tietoisesti hakemaan muutamat lasit. Tai no menin hakemaan yksiä, mutta ostin kahdet.... Suuntasin hakemaan nimenomaan Iittalan Stella -laseja, joita en omasta mielestäni ainakaan ole nähnyt enää oikein missään. Eikä varmaan pitäisikään, koska tuotanto on näköjään lopetettu vuoden 2009 lopussa. Loistavaa kuitenkin, että Stocka oli jostakin näitä saanut. Mulla on näitä kaapeissa tähän asti ollut neljä 25 cl:n lasia ja kaksi 33 cl:n lasia. Nuo 33 cl:n lasit ovat käteviä monessa tilanteessa, joten nyt sitten ostin kaksi lisää. Tämä oli löytö, josta todella pidin. Ja kun olen tässä viimeisen puolen vuoden aikana kartuttanut kartio-kokoelmaani värikkäämmäksi, niin ostin sitten 2 vedenvihreää kartio-lasiakin...  Lisäksi mukaan lähti kaksi pikkupyyhettä (nämäkin oikeasti tarpeeseen) sekä jälleen löytyi yksi joululahja. Kosmetiikkaosastoa ja ruokaosastoa välttelin. Niillä meno vaikutti kaikkein hulluimmalta.

Mä kävin siis Tapiolan hulluilla ja jotenkin se kauhea tungos ja ryysis ja kuumuus ja kaikki olivat taas vähän liikaa. ...hinnat ei oo läheskään niin hulluja kuin ne asiakkaat. Voin vain kuvitella, millaista oli keskustan Stockalla...

Kommentit

  1. Sä teit kivoja ja palkisevia löytöjä! Mä jätin tänä vuonna Hullarit kokonaan väliin, mikä on mun kohdalla täydellisen historiallista. Merkkailin sun tavoin kuvastoa, mutta mikään siellä ei ollut niin tärkeää, että olisin vaivautunut keskustan tungokseen. Yhtä tuotetta yritin ostaa verkkokaupasta, mutta se oli siihen mennessä jo loppunut. Shoppaamattomuuteen vaikutti myös se, että yritän säästää kaiken liikenevän rahan tulevaa matkaa varten. Ehkä ensi keväänä hulluilen ja saalistan taas Hullareilla. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj