Siirry pääsisältöön

glögille kavereita

Jouluun kuuluu ehdottomasti glögi... Ja joulu alkaa marraskuussa, ööh. No glögikausi ainakin alkaa marraskuussa.... Mä en mitenkään hifistele glögien kanssa. Pidän yleensä glögistä kuin glögistä. Eniten alkoholittomista.

Glögi-iltojakin on tullut pidettyä tässä kuussa niin yksin kuin ystävien kanssa. Glögi toimii loistavasti yksinään. Mielettömän hyvin piparien ja aurajuuston kanssa. Mutta välillä pitää kokeilla jotain ruokaisempaakin ja uutta kokeilua.

Eräs ilta ystäväni P tuli kyläilemään ja tuomaan jenkkimatkan tuliaiskengät. oih ja voih. Uudet tennarit on aina niin kivat. Nämä päätyvät nyt ensin sisäkengiksi töihin ja keväällä pääsevät sitten ulkoilemaan. P:lle tarjosin glögin kanssa sushimaisia lohiwrappeja. Tämä ei ole ehkä paras resepti, mitä olen kokeillut, mutta olivat kuitenkin hyviä ja täyttäviä ja sopivat ihan kivasti glögin kanssa.

Sushimaiset lohiwrapit
2 vehnätortillaa
n.70g maustamatonta tuorejuustoa
150g kylmäsavustettua lohta viipaleina
½ avokado
1 porkkana

Kuori ja viipaloi porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Viipaloi avokado myös ohuiksi viipaleiksi. Levitä tuorejuusto tortilloille. Asettele kalaviipaleet vieri viereen tortilloille. Laita avokadot ja porkkanatikut tortillan toiseen reunaan ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa  parin cm:n viipaleiksi.

Kommentit

  1. Onpas hauska idea! Noihan näyttää ihan susheilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja ne maistuukin osittan susheille :). ...tosin normisushit on musta kuitenkin parempia...

      Poista
  2. Nami! Hyvältä näyttää ja varmasti maistuu myös :)

    Ja niin, täysin samaa mieltä, että glögi+joulupiparit+sinihomejuusto = perfect!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr