Siirry pääsisältöön

Kuurna

Lauantaina olin Petran kanssa illan liikenteessä. Aloitimme kulttuurilla ja kävimme katsomassa designmuseossa Valohoito-näyttelyn. Istuimme kauan aikaa valopallojen keskellä, katselimme valoja, kuuntelimme musiikkia ja vaihdoimme kuulumisia.

Kulttuurin jälkeen kipitimme kylmän kaupungin läpi Korkeavuorenkadulle Kuurnaan. Kuurnassa on eri kattaukset, joista yksi aina kestää kaksi tuntia. Kaksi tuntia olikin juuri sopiva aika. Siinä ajassa ehti nauttia pienistä leipäsistä + itse tehdystä hapankorpusta voin kera, siemailla viiniä ja syödä kolmen ruokalajin illallisen.

Ja kaikki oli paikassa hyvin. Palvelu toimi, tarjoilijat olivat ystävällisiä, viini oli hyvää ja ruoka aivan mielettömän hyvää.

Itse söin alkupalaksi sellerikeiton sherry-kastanjoilla, pääruoaksi pippuripihvin ja jälkiruoaksi sorbetteja. Ja mistään ei kyllä ollut valitettavaa. En muista koskaan syöneeni noin hyvää sellerikeittoa ja kastanjat kruunasivat sen. Pippuripihvi oli sopivan mureaa ja lisukkeita ei ollut liikaa. Sorbetit olivat myös herkullisia. Positiivista oli myös se, että ravintolasta ulos kävellessä oli ehdottomasti vatsa täynnä, mutta ei ähkyä.
Osa ruoista näytti tältä:
Ihastuttavaa oli myös paikan pelkistetty sisustus ja ihanat vanhat lautaset. Muistaakseni Petra laski, että ravintolassa on 22 asiakaspaikkaa. Todella pieni paikka siis. Pöytävaraus kannattaakin tehdä hyvissä ajoin. Tätä paikkaa suosittelen ehdottomasti. Käykää kokeilemassa. Menu vaihtuu viikottain, joten käyn varmasti toisenkin kerran paikassa kokeilemassa eri ruoat.

Kommentit

  1. Jee, kiitos postauksesta! :) Ja kiitos hauskasta illasta, oli mukavaa!

    VastaaPoista
  2. Sellerikeitto sherry-kastanjoilla kuulostaa todella mielenkiintoiselta! :)

    Hitsi, tulisipa enemmän käytyä Helsingissä, että pääsisi testailemaan tällaisia ihania paikkoja! Näistä sinun (ja Petran myös!) päivityksistä tulee aina hirveä Helsinki-himo, kun teillä on siellä niin paljon kivoja ravintoloita ja kulttuuritapahtumia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että myös näin päin! Itselleni tulee usein Turku-kaipuu lukiessani sun ja Eeva Kolun Kaikki mitä rakastin -blogikirjoituksia Turusta! :)

      Poista
    2. Onneksi Turusta Helsinkiin (ja Helsingistä Turkuun) ei ole kovin pitkä matka :). ...sun kirjoituksia lukiessa olen kans jo monta kertaa miettinyt, että tuolla pitäisikin käydä seuraavan kerran Turussa käydessä... :)

      Poista
  3. Kuurna on ihana ja niin intiimi. Meidän pitäisi mennä uudestaan, että saisin postauksen tehtyä. Moneen kertaan olen kyllä herralle tästä vinkannut, mutta vielä ei ole illallisen merkeissä Kuurnassa toista kertaa istuttu. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menkää :). toivottavasti herra ymmärtää piakkoin vinkkauksen, oli siellä niin hyvää ruokaa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa