Siirry pääsisältöön

Lohdullista

Olen tämän vuoden puolella löytänyt Sara K:n blogin. Välillä tekstit ovat mielestäni hieman itsestäänselvyyksiä. Välillä hieman taivaita maalailevia. Mutta pidän kovasti perusvireestä. Lueskelen näitä hieman samalla tavalla kuin voisin ehkä kenties lueskella elämäntaito-oppaita (vai miksi niitä ikinä sanotaankin). Tekstit herättävät ajatuksia. Ravistelevat hieman omia käsityksiäni. Vahvistavat omia ajatuksiani (niin, on paljon kivempi tietenkin lukea tekstejä, jotka tukevat omaa ajattelumaailmaa. Pitäisi rohkeasti astua vielä enemmän ulos omalta mukavuusalueeltani.). Ja ovat usein niin kovin kovin totta.

Tällä viikolla muhun osui erityisesti there is nowhere you can be that isn't where you're supposed be -teksti. Ole se, mikä olet. Ole tyytyväinen siihen, mikä olet. Hyväksy itsesi. Hyväksy olosuhteet. Haaveilu on hyvästä, mutta aina ei saa tai tarvitse kaivata jotain enempää.

Ja jotenkin musta on kovin lohdullista ajatella, että heeei, maailma on mielettömän suuri ja mä olen mielettömän pieni. Mun teoilla, valinnoilla, ajatuksilla, moraalisilla ongelmilla ei oikeasti ole minkääntason suuremman mittakaavan merkitystä. Asiat on vähän voivoi ja niiden kanssa on vain pystyttävä elämään. Onnellisuuden lähde on siinä, että mä hyväksyn itseni ja omat tekoni/ajatukseni. Ei ole väliä, hyväksyvätkö muut. Mutta maailmasta voin toki tehdä himpun verran paremman paikan sillä, että itse pyrin hyväksymään muut.

Elää ja olla onnellinen. Siinä on mun mielestä edelleen elämän tarkoitus.




Viime aikoina olen myös ihastellut erinäisiä valoilmiöitä. Kuinka ihanaa onkaan, että on kevät (ja juu, lämpötilan mukaan se ei sitä varmastikaan ole. Mutta mä laskenkin kevään alkavan siitä, kun aurinko alkaa oikeasti paistaa ja aamuisinkaan ei ole enää niin pimeää). Pakkasöiden takia on ollut myös hienoja valoilmiöitä öisinkin.


Kommentit

  1. Sun innoittamana metsästin eilen myöhään illalla kuuta. :) Mun kuu ylivalottui, joten harjoituksia täytyy jatkaa myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kuu oli aika yllättävän haastava kuvattava. Jokos sä onnistuit? :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr