Aikapäiviä sitten olin yökylässä ystävälläni J:llä. Teimme silloin herkullistakin herkullisempaa suklaakakkua. Viikonloppuna ystäväni T oli vuorostaan yökyläilemässä mun luona ja vihdoin ja viimein sain itsekin testattua tätä suklaakakkua. Ja kannatti. Mielettömän helppo, mielettömän epäterveellinen ja mielettömän hyvä kakku. Teen toistekin :)
Alkuperäinen resepti on englanniksi, joten mitat on ehkä hieman erikoiset...
Syntinen suklaakakku
200 g tummaa suklaata
200g voita
n.2,7 dl sokeria
4 kananmunaa
kukkurallinen ruokalusikallinen jauhoja
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita hyvin ja jäähdytä muutama minuutti. Vispaa sekaan sokeri sekä kananmunat yksitellen. Lisää jauhot.
Kaada taikina irtopohjavuokaan (itse vuorasin pohjan leivinpaperilla, helpotti siirtelyä) ja paista 175 C:ssa 30 min. Ja tämän 30 minuutin aikana ei sitten uuniin kurkita. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin vielä 10 minuutiksi.
Jäähdytä ja tarjoile vaniljajäätelön kera. (parin päivän päästä tarjoilin tätä toiselle ystävälleni. Silloin lisäsimme lautaselle sulaneita punaisia viinimarjoja. Ja makunautinto oli vielä parempi.)
No ei totta tosiaan oo kovin vaikeat aineet tai tekovaiheet! :P Tätä ei varmaan montaa palaa tarvita taltuttamaaan makeannälkää.
VastaaPoistajuu, kakusta riittää aika moneksi kerraksi... Sokeriähky on muuten taattu :D
Poista