Siirry pääsisältöön

Syntinen suklaakakku


Aikapäiviä sitten olin yökylässä ystävälläni J:llä. Teimme silloin herkullistakin herkullisempaa suklaakakkua. Viikonloppuna ystäväni T oli vuorostaan yökyläilemässä mun luona ja vihdoin ja viimein sain itsekin testattua tätä suklaakakkua. Ja kannatti. Mielettömän helppo, mielettömän epäterveellinen ja mielettömän hyvä kakku. Teen toistekin :)
Alkuperäinen resepti on englanniksi, joten mitat on ehkä hieman erikoiset...

Syntinen suklaakakku
200 g tummaa suklaata
200g voita
n.2,7 dl sokeria
4 kananmunaa
kukkurallinen ruokalusikallinen jauhoja

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita hyvin ja jäähdytä muutama minuutti. Vispaa sekaan sokeri sekä kananmunat yksitellen. Lisää jauhot.
Kaada taikina irtopohjavuokaan (itse vuorasin pohjan leivinpaperilla, helpotti siirtelyä) ja paista 175 C:ssa 30 min. Ja tämän 30 minuutin aikana ei sitten uuniin kurkita. Sammuta uuni ja jätä kakku uuniin vielä 10 minuutiksi.
Jäähdytä ja tarjoile vaniljajäätelön kera. (parin päivän päästä tarjoilin tätä toiselle ystävälleni. Silloin lisäsimme lautaselle sulaneita punaisia viinimarjoja. Ja makunautinto oli vielä parempi.)


Kommentit

  1. No ei totta tosiaan oo kovin vaikeat aineet tai tekovaiheet! :P Tätä ei varmaan montaa palaa tarvita taltuttamaaan makeannälkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, kakusta riittää aika moneksi kerraksi... Sokeriähky on muuten taattu :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr