Siirry pääsisältöön

Cafe Köket: Brunssi

Ihanan viihtyisän Cafe Köketin ohi olen jo usemman kerran kävellyt ja pohtinut teekupposta, kuitenkaan ikinä ehtimättä sille. Jotain kiertotietä pitkin kuulin Cafe Köketin brunssista, joten pitihän sitä mennä testaamaan. Brunssille piti seuralaiseni kanssa suunnata jo ennen joulua, mutta tämä reissu yllättäen peruuntui. Sen sijaan tammikuussa tuli yllättäen mahdollisuus lähteä brunsseilemaan, joten testasimme onneamme ja suuntasimme paikan päälle ilman pöytävarausta. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä kahdelle hengelle tilaa löytyi juuri ja juuri. Ehdottomasti kannattaa kuitenkin suosia pöytävarausta. Paikka on pieni ja brunssi näytti olevan suosittu. (Cafe Köket muuttaa maaliskuun lopussa, joten 30.3. on viimeinen mahdollisuus käydä brunsseilemassa nykyisessä paikassa, joka on muuten keskutaystävällisesti Aleksilla).


Sitten itse brunssiin. Periaatteessa se oli kiva. Ainut selkeä miinus tuli leivistä. Tarjolla oli hotdog-sämpylöitä, ja jotain pussiruisleipää. Olisin kaivannut hieman laadukkaampia leipiä. Leipien päälle laitettavat jutut olivat sen sijaan ihanan monipuolisia ja muutama salaattikin löytyi. Lämpiminä ruokina löytyi mm. hyvää uunimunakasta, falafel-pyöryköitä sekä lihaisemmatkin versiot. Nämä olivat kaikki oikein hyviä. Myös karjalanpiirakat olivat tarjonnassa,  plussaa tästä. Jälkkäripöydästä löytyi herkullista pannaria hillon + kermavaahdon kera, suklaatäytteisiä kroisantteja yms. Kivaa oli muuten myös se, että brunssin alkuun saatiin lasilliset smoothieta. Nam.

Tila oli myös viihtyisä ja sisustus kivaa. Brunssi oli oikein kiva, mutta se joku erityinen juttu jäi jälleen puuttumaan....

Kommentit

  1. Tämä täytyy ehdottomasti käydä kokeilemassa vielä ennen huhtikuuta! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. veikkaisin, että brunssi ehkä jatkuisi uudessakin paikassa. Varmimmalla kuitenkin pääsee suuntaamalla brunssille tosiaan ennen huhtikuuta :).

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...