Siirry pääsisältöön

Cafe Köket: Brunssi

Ihanan viihtyisän Cafe Köketin ohi olen jo usemman kerran kävellyt ja pohtinut teekupposta, kuitenkaan ikinä ehtimättä sille. Jotain kiertotietä pitkin kuulin Cafe Köketin brunssista, joten pitihän sitä mennä testaamaan. Brunssille piti seuralaiseni kanssa suunnata jo ennen joulua, mutta tämä reissu yllättäen peruuntui. Sen sijaan tammikuussa tuli yllättäen mahdollisuus lähteä brunsseilemaan, joten testasimme onneamme ja suuntasimme paikan päälle ilman pöytävarausta. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä kahdelle hengelle tilaa löytyi juuri ja juuri. Ehdottomasti kannattaa kuitenkin suosia pöytävarausta. Paikka on pieni ja brunssi näytti olevan suosittu. (Cafe Köket muuttaa maaliskuun lopussa, joten 30.3. on viimeinen mahdollisuus käydä brunsseilemassa nykyisessä paikassa, joka on muuten keskutaystävällisesti Aleksilla).


Sitten itse brunssiin. Periaatteessa se oli kiva. Ainut selkeä miinus tuli leivistä. Tarjolla oli hotdog-sämpylöitä, ja jotain pussiruisleipää. Olisin kaivannut hieman laadukkaampia leipiä. Leipien päälle laitettavat jutut olivat sen sijaan ihanan monipuolisia ja muutama salaattikin löytyi. Lämpiminä ruokina löytyi mm. hyvää uunimunakasta, falafel-pyöryköitä sekä lihaisemmatkin versiot. Nämä olivat kaikki oikein hyviä. Myös karjalanpiirakat olivat tarjonnassa,  plussaa tästä. Jälkkäripöydästä löytyi herkullista pannaria hillon + kermavaahdon kera, suklaatäytteisiä kroisantteja yms. Kivaa oli muuten myös se, että brunssin alkuun saatiin lasilliset smoothieta. Nam.

Tila oli myös viihtyisä ja sisustus kivaa. Brunssi oli oikein kiva, mutta se joku erityinen juttu jäi jälleen puuttumaan....

Kommentit

  1. Tämä täytyy ehdottomasti käydä kokeilemassa vielä ennen huhtikuuta! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. veikkaisin, että brunssi ehkä jatkuisi uudessakin paikassa. Varmimmalla kuitenkin pääsee suuntaamalla brunssille tosiaan ennen huhtikuuta :).

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr