Siirry pääsisältöön

Cafe Köket: Brunssi

Ihanan viihtyisän Cafe Köketin ohi olen jo usemman kerran kävellyt ja pohtinut teekupposta, kuitenkaan ikinä ehtimättä sille. Jotain kiertotietä pitkin kuulin Cafe Köketin brunssista, joten pitihän sitä mennä testaamaan. Brunssille piti seuralaiseni kanssa suunnata jo ennen joulua, mutta tämä reissu yllättäen peruuntui. Sen sijaan tammikuussa tuli yllättäen mahdollisuus lähteä brunsseilemaan, joten testasimme onneamme ja suuntasimme paikan päälle ilman pöytävarausta. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä kahdelle hengelle tilaa löytyi juuri ja juuri. Ehdottomasti kannattaa kuitenkin suosia pöytävarausta. Paikka on pieni ja brunssi näytti olevan suosittu. (Cafe Köket muuttaa maaliskuun lopussa, joten 30.3. on viimeinen mahdollisuus käydä brunsseilemassa nykyisessä paikassa, joka on muuten keskutaystävällisesti Aleksilla).


Sitten itse brunssiin. Periaatteessa se oli kiva. Ainut selkeä miinus tuli leivistä. Tarjolla oli hotdog-sämpylöitä, ja jotain pussiruisleipää. Olisin kaivannut hieman laadukkaampia leipiä. Leipien päälle laitettavat jutut olivat sen sijaan ihanan monipuolisia ja muutama salaattikin löytyi. Lämpiminä ruokina löytyi mm. hyvää uunimunakasta, falafel-pyöryköitä sekä lihaisemmatkin versiot. Nämä olivat kaikki oikein hyviä. Myös karjalanpiirakat olivat tarjonnassa,  plussaa tästä. Jälkkäripöydästä löytyi herkullista pannaria hillon + kermavaahdon kera, suklaatäytteisiä kroisantteja yms. Kivaa oli muuten myös se, että brunssin alkuun saatiin lasilliset smoothieta. Nam.

Tila oli myös viihtyisä ja sisustus kivaa. Brunssi oli oikein kiva, mutta se joku erityinen juttu jäi jälleen puuttumaan....

Kommentit

  1. Tämä täytyy ehdottomasti käydä kokeilemassa vielä ennen huhtikuuta! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. veikkaisin, että brunssi ehkä jatkuisi uudessakin paikassa. Varmimmalla kuitenkin pääsee suuntaamalla brunssille tosiaan ennen huhtikuuta :).

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...