Siirry pääsisältöön

Aurinkoa Helsingissä

...paitsi nyt sää ei kyllä ole kovin aurinkoinen. Vettä + räntää satelee alas ja on aika kylmäkin. Mutta ei se niin vakavaa, koska voi palata ajatuksissa ihanaan aurinkoiseen viikonloppuun.
Viikonloppuun jolloin ehti avata grillikauden, mittailla minipihaa ja miettiä sen kohtaloa. Tavata ihania ystäviä, kävellä auringonpaisteessa Kaivopuistossa. Kaivopuistokävelyn yhteydessä kävimme myös ystävän kanssa Uunisaaressa (14.4. asti sinne pääsee muuten siltaa pitkin vielä, sitten siirrytään jälleen veneliikenteeseen) ja Liuskasaaressa
Ja käydä äänestämässä. Kaikesta ihanasta säästä huolimatta, tämä oli viikonlopun tärkein asia. Vaalit. Nyt on nimittäin se hetki, kun jokainen voi oikeasti vaikuttaa asioihin. Äänestämättä jättäminen on sama kuin antaisi valitusoikeuden pois. Varsinkin tämän hetkisessä tilanteessa äänestäminen on järisyttävän tärkeää. Nyt olisi mahdollisuudet siihen, että hallituksen tasollakin mietittäisiin oikeasti ilmastoasiota, tehtäisiin jotain konkreettista ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. 
Ja vaikka Suomi onkin pikkuinen kikkare koko maailman mittakaavassa, on tämä maa kuitenkin sellainen maa, joka voi asioihin vaikuttaa. Jo tämän maan päästöjen vähentäminen on jotain. Lisäksi rikkaat länsimaat voivat kehittää teknologiaa ja käytänteitä, joita voidaan sitten antaa kehittyville maille. Esimerkin voima on myös uskomattoman suuri (vai kuvitteleeko joku, että kehittyvät maat olisivat superinnostuneita korjaamaan omia päästöasioitaan, jos rikkaat länsimaatkaan eivät ole omista päästöistään kiinnostuneita).  Ja koska tuossa yksi iso länsimaa ei taida tällä hetkellä kovin hyvää esimerkkiä näyttää, niin Euroopassa olisi nyt pakko tehdä jotain. 
Ugh.
(ja samalla tämä oli ilmastonmuutoksen vaikuttaminen osa 3. Muita ilmastoaiheisia postauksia löytyy mm. seuraavista
Kestävä vaatekaapin sisältö
Fleksaajan viikonloppu
Ilmastonmuutoksen vaikuttaminen osa 1

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...