Siirry pääsisältöön

Kuurnan Take Away

7 vuotta siinä näköjään meni, että päädyin uudestaan Kuurnan ovesta sisälle. Silloin kokemus oli hyvä (voit lukea lisää täältä) ja on suorastaan harmi, etten ole näiden 7 vuoden aikana mennyt Kuurnaan uudestaan.
No,  nyt kun mihinkään ei voi (kiitos koronakurimuksen) mennä, olikin hyvä hetki nauttia Kuurnan Take Awaysta. Kutsuimme illaksi syömään meidän koronatukihenkilöt (eli ne 2 ihmistä, keitä ollaan tämän hässäkän keskellä nähty säännöllisesti, muttei halailtu heidänkään kanssa), tilasimme ruoat ja huristelimme ne sitten autolla hakemaan. Toimitimme myös samalla reissulla ystävällekin ruoat.

Otimme kaikki 3 ruokalajin illalliset (perushinta 30 euroa) ja olihan se hyvää. Itse söin alkuruoaksi tartarpihvin (koronakurimuksen takia tein itselleni tämän yhden myönnytyksen) ja se oli todella herkullista. Tartarpihvi toi menuun lisähintaa 2 euroa.
Pääruokana nautin nokkosletun lisukkeineen ja se kyllä ylitti odotukset. Nam tällekin. Ja jälkkärin sitruunamarenkitorttu oli sekin herkkua.
Meidän pöytäseurueen muut ruoat näyttivät myös hyviltä (nyt ei paljon muilta maisteltu....) ja jopa kuulemma pihvi oli näin take awayna hyvää.  Seuraava ruokatoimitus meille tuleekin vappupäivänä, vappubrunssin muodossa jolloin ruoka toimitetaan kotiovelle saakka.

Tämän koronakurimuksen aikana oivallisiksi take away -paikoiksi ovat osoittautuneet Kolmon3n sekä Koski Syväri (jonka facebook-sivuilta löytyy mitä ruokaa minäkin viikkona myyvät ulos lounaaksi. Kyseessä siis valokuvausfirma, joka ilmeisesti näin Koronan myötä päätti myös laajentaa toimintojaan. En tiedä, mutta lounaat ovat olleet tosi hyviä. Ne noudetaan firman ikkunasta.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj